Premierul ungar Viktor Orbán cere o schimbare de conducere la Bruxelles. ”Dacă se dovedește a fi rea, ea trebuie înlocuită. Este atât de simplu”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut premierul Ungariei, Viktor Orbán.

Premierul ungar Viktor Orbán a cerut miercuri o schimbare de conducere la Bruxelles și a criticat politicile Uniunii Europene privind migrația și Ucraina.

”Sensul acestor alegeri europene este de a schimba conducerea”, a declarat liderul ungar în timpul unei adunări a unor proeminenți oameni de dreapta la Bruxelles. ”Dacă conducerea se dovedește a fi rea, ea trebuie înlocuită. Este atât de simplu”, a mai declarat Orbán.

Remarcile tranșante ale liderului ungar au avut loc la Conferința Națională a Conservatorismului, o reuniune de două zile a liderilor de dreapta care a provocat un scandal la Bruxelles când municipalitățile locale au încercat să împiedice desfășurarea acesteia din cauza a ceea ce autoritățile au declarat că sunt probleme de siguranță.

Orban: Libertatea în Europa este în pericol

Adresându-se unei săli cu sute de academicieni, oficiali și jurnaliști, Orbán a comparat intervenția poliției la conferință cu ”opresiunea” din Ungaria comunistă din anii 1980.

”Cred că libertatea în Europa, și în special la Bruxelles, este în pericol, așa cum s-a demonstrat ieri”, a spus Orbán, declanșând aplauze din partea mulțimii. ”Fie că îl numim comunism sau nu, trăim în pragul [...] opresiunii în Europa”, a mai spus premierul ungar.

Orbán, care nu s-a sfiit niciodată să atace UE în ciuda faptului că este membru, a criticat aspru politica de migrație a blocului în timpul conversației sale cu președintele conferinței, Yoram Hazony. El a spus că a trăi ”într-o societate creștină” este ”un lucru uimitor”. ”De ce ar trebui să renunțăm la ea?”, a întrebat Orbán.

Relații economice cu Moscova

Orbán este considerat cel mai apropiat aliat al președintelui rus Vladimir Putin în UE și a declarat că nu dorește să renunțe la ”relațiile economice” de lungă durată ale Budapestei cu Moscova, în ciuda războiului actual al Kremlinului împotriva Ucrainei.

Deși recunoaște dreptul Ucrainei de a se apăra, Orbán a spus că acesta ”nu este războiul maghiarilor”.Ucraina este acum doar un "protectorat" al Occidentului, a menționat premierul ungar, deoarece fără bani și arme din partea UE și SUA, Ucraina ”ca stat va înceta să mai existe”, a spus Orbán, conform POLITICO.

Orbán a spus că acest conflict are ca scop potențiala aderare a Kievului la NATO și că liderul rus nu va ceda niciodată în această privință.

”Ei vor face întotdeauna tot ce pot pentru a avea ceva între granița Rusiei și granița țărilor NATO. Trebuie să existe o zonă tampon”, a spus el. 

Conferința, la care participă conservatori importanți precum Nigel Farage din Marea Britanie și fostul prim-ministru polonez Mateusz Morawiecki, a început marți la Claridge, în apropiere de Cartierul European. Adunarea a devenit haotică atunci când poliția locală a apărut, la cererea primarului local, pentru a închide reuniunea.

Organizatorii au reușit să continue marți conferința, deși poliția a stat la ușă și a împiedicat intrarea noilor veniți. În cele din urmă, un tribunal belgian a anulat ordinul primarului local și a permis desfășurarea conferinței miercuri, fără nicio intervenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel