Premieră mondială cu George Ivașcu la UNDERCLOUD

Scriitorul francez Pascal Bruckner îşi lansează în premieră mondială prima sa piesă de teatru, "Crăciun la palat", în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD.

Piesa de teatru, o comedie politică de situaţie, care face aluzie la Franţa contemporană, va fi transpusă de regizoarea Chris Simion într-un spectacol-lectură. Din distribuţie fac parte Pascal Bruckner, Marian Râlea, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, George Ivaşcu şi Vlad Logigan.

Invitatul special în cadrul acestui focus este dramaturgul Matei Vișniec, care va fi reprezentat de patru montări, atât din țară, cât și din străinătate, după piese scrise de el: Chris Simion va realiza un spectacol-lectură după "Cabaretul Dada", regizorul Alexandru Nagy prezintă spectacolul "Buzunarul cu pâine", Eric Deniaud, de la compania Collectif Kahraba (Franța/Liban), vine cu spectacolul de marionete pentru adulți "Voix dans le noir" (după "Omul-pubelă sau Teatrul descompus"), iar trupa Teatrului "Eugen Ionescu" din Republica Moldova prezintă spectacolul "Istoria comunismului repovestită pentru bolnavii mintal".

[citeste si]

Printre invitații de onoare ai ediției din acest an a festivalului se numără, alături de scriitorul Pascal Bruckner și dramaturgul Matei Vișniec, regizorul Mihai Mănuțiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel