Prețul gazelor va ajunge la 550 de dolari/1.000 metri cubi

Rainer Seele, președintele Consiliului de administrație al companiei germane Wintershall, a declarat  într-un interviu apărut luni în publicația economică Vedomosti, că Europa nu va putea în viitorul apropiat să cumpere gaze lichefiate din SUA.

Potrivit lui Seele, discuțiile despre înlocuirea gazelor naturale ruse cu livrări de gaze lichefiate din SUA seamănă mai mult cu niște declarații populiste decât cu previziuni realiste și întemeiate economic.

"Livrările în masă de gaze din SUA reprezintă, cu siguranță, o perspectivă îndepărtată și nu o prognoză pentru viitorul apropiat. Nu este clar despre ce volume libere de gaze americane este vorba și care va fi prețul final al acestor gaze în terminalele europene", a afirmat Rainer Seele, care conduce și Camera de comerț ruso-germană.

Potrivit acestuia, este dificil de evaluat în ce măsură infrastructura actuală este pregătită pentru eventualele livrări din America și dacă există un număr suficient de petroliere pentru transportarea lor.

Ministrul rus al energiei, Aleksandr Novak, declarase anterior că prețul gazelor în Europa va crește cu 50% în cazul în care autoritățile europene vor decide să renunțe la gazele din Rusia.

Necesitatea construirii unor terminale de regazeificare și a altei infrastructuri va conduce la faptul că gazele în Uniunea Europeană vor costa cel puțin 550 dolari pe mia de metri cubi în loc de 380 de dolari, cât este în prezent, a indicat ministrul rus.

Discuțiile despre o posibilă reducere a importurilor de resurse energetice din Rusia au apărut în Europa după agravarea bruscă a situației politice din Ucraina și includerea Crimeii în componența Federației Ruse. Necesitatea reducerii dependenței țărilor europene de importurile de resurse energetice din Rusia a fost evocată la 21 martie de către președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

În prezent, Comisia Europeană efectuează o evaluare a securității energetice a UE, un raport final fiind așteptat în luna iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel