Președinte ALDE, atac la Cioloș privind alegerile parlamentare

Filiala ALDE Buzău își continuă programul de pregătire pentru alegerile parlamentare din această toamnă.

În programul de pregătire al campaniei, ALDE Buzău dorește consolidarea organizațiilor locale existente, dar și dezvoltarea și înființarea de organizații noi în localitățile în care nu au existat candidați decât la Consiliul Județean la alegerile locale din iunie 2016.

La întâlnirea săptămânală a ALDE Buzău, președintele filialei Mihai Cristescu a luat în discuție un subiect care privește întreaga opinie publică, subiect legat de „Data alegerilor parlamentare – 11 decembrie".

Legat de data alegerile Mihai Cristescu a afirmat: "Alegerile ar fi putut fi organizate mai devreme, neexistand vreun impediment din punct de vedere legal in acest sens. Daca sunt organizate alegerile parlamentare pe 11 decembrie ne intindem foarte mult cu calendarul. Asta inseamna ca vom avea noul guvern dupa Anul nou. Daca alegerile s-ar desfasura la mijlocul lunii decembrie, asa cum preconizeaza Guvernul, procedurile de validare si infiintare a noului Parlament, la care se adauga perioada necesara alcatuirii si investirii viitorului Guvern, s-ar finaliza in preajma sarbatorilor de iarna sau in luna ianuarie, adica foarte tarziu. Anul 2017 trebuie sa ne gaseasca cu un Guvern nou, legitim".

Legat de prezenta la vot, presedintele ALDE Buzau a precizat ca prezenta la vot la alegeriile locale a fost foarte slaba. Sunt judete unde prezenta la vot a fost 30%.

"Nu acesta este sensul democratiei, democratia trebuie sa se bazeze pe participare la vot. Si mai este un lucru: fiecare zi in plus in care Cabinetul Ciolos se afla la conducerea executiva a tarii inseamna pierderi semnificative la toate nivelurile, iar investirea mai rapida a unui Guvern rezultat in urma alegerilor ar opri declinul actual", a mai zis Mihai Cristescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel