Prăbușirea Thomas Cook, tsunami pentru turismul în Grecia. 600.000 de turiști, BLOCAȚI. ”Cutremur de 7 grade”

Thomas Cook
Thomas Cook

Compania de turism Thomas Cook a falimentat astăzi. În urma falimentului de astăzi, 600.000 de turiști sunt blocați în diferite destinații turistice. Thomas Cook transporta anual 19 milioane de oameni în 16 țări. 

150.000 de turiști britanici, blocați în vacanță. Guvernul Britanic pune la dispoziție o flotă de avioane

Autoritatea de Aviație Civilă (CAA), Autoritatea de Reglementare și Guvernul britanic au o flotă de avioane gata să înceapă să-i aducă acasă pe cei peste 150.000 de clienți britanici aflaţi peste hotare în următoarele două săptămâni.

Zeci de mii de oameni afectați din Franța, Norvegia, Danemarca, Suedia

În Franţa, organizația Entreprises de Voyage a declarat că aproximativ 10.000 de turiști ar putea fi afectați de falimentul companiei Thomas Cook.

Filiala norvegiană Ving a declarat într-un comunicat de presă că în prezent 8.685 de norvegieni sunt în vacanţă prin serviciile sale. Fondul Norvegian de Garantare a călătoriilor, o schemă de asigurare obligatorie pentru operatorii de turism, a emis un comunicat prin care afirmă că va asigura repatrierea tuturor pasagerilor care călătoresc cu unitatea norvegiană a lui Thomas Cook.

Filiala din Danemarca, Spies, a declarat luni că niciunul dintre avioanele sale nu va pleca, iar aproximativ 1.400 de călători sunt afectați, iar călătorii vor fi despăgubiţi.

Unitatea suedeză Ving a declarat că numărul de pasageri suedezi plecați în prezent este de 16.956. ”Acum lucrăm intens pentru a ne asigura că toți călătorii afectați vor fi acasă cu o întrerupere cât mai mică”, a declarat compania pe site-ul său.

50.000 de turiști Thomas Cook în Grecia. 21.000, în Turcia

Un oficial al Ministerului elen al Turismului a declarat pentru Reuters că aproximativ 50.000 de turiști sunt blocați. ”Prioritatea maximă este să-i readucem acasă”, a spus oficialul, refuzând să fie numit.

În Turcia, Ministerul Turismului a declarat că va oferi sprijin companiilor locale afectate de prăbușirea Thomas Cook. Șeful Federației de Hoteluri a declarat că aproximativ 45.000 de turiști din Marea Britanie și Europa se află în prezent în Turcia.

Lovitură pentru turismul din Grecia. Cutremur de 7 grade

”Este un cutremur de magnitudinea 7 grade iar tsunami-ul abia urmează”, a declarat preşedintele agenţiilor de turism din insula Creta, Michalis Vlatakis. Potrivit acestuia, Thomas Cook avea contracte cu aproximativ 70% din toate hotelurile din insula Creta iar numai în acest an touroperatorul britanic a adus 400.000 de turişti în Creta, dintre care 20.000 sunt în continuare pe insulă.

La rândul său, preşedintele Federaţiei hotelierilor din Grecia, Grigoris Tassios, a spus că falimentul Thomas Cook va da o lovitură serioasă hotelierilor, în condiţiile în care multe pachete de vacanţe nu au fost plătite în avans.

”Situaţia este dificilă. Nu afectează numai turişti britanici dar şi de alte naţionalităţi”, a spus Grigoris Tassios. Potrivit acestuia, multe hoteluri se aşteaptă să înregistreze pierderi de pe urma pachetelor de vacanţă din ultimele două luni, ceea ce înseamnă ”multe milioane de euro”.

”Până în data de 15 octombrie aveam un grad mare de ocupare, astfel că vom suferi pierderi şi de pe acest segment”, a apreciat Tassios.

Condor continuă

Compania aeriană Condor din Germania, deținută de Thomas Cook, își va continua operațiunile, în ciuda insolvenței companiei mamă. "Condor continuă operațiunile", a declarat compania aeriană germană într-un comunicat. Thomas Cook spune că în prezent există aproximativ 140.000 de turiști care călătoresc cu unitățile sale germane.

În România, încă nu avem nicio comunicare oficială cu privire la românii afectați de Thomas Cook, asta deși pe adresa redacției dcnews a venit o informație în acest sens cu privire la o companie românească, colaboratoare cu Thomas Cook. Potrivit mail-ului venit pe adresa redacției DCNews, 209 turiști care urmau să plece în vacanță ar fi afectați.

Așteptăm răspunsul oficial al Ministerului Turismului pentru a vedea dacă și România este afectată de această prăbușire uriașă din industria turismului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel