Prăbușirea podului Luțca-Sagna. Chirieac: „Poate Grindeanu își dă demisia”. Ca de obicei, va fi vinovat altcineva

Inquam Photos / Ionut Corfu
Inquam Photos / Ionut Corfu

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre podul prăbușit peste Siret.

Podul Luțca - Sagna, de peste râul Siret, s-a rupt în timp ce era traversat de două mașini.

"În jurul orei 14,15, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sagna au fost sesizaţi cu privire la faptul că podul ce traversează râul Siret (DJ 207 A) dintre localităţile Luţca - Sagna, s-a rupt. Din primele date, un autocamion şi o autoutilitară circulau pe podul în cauză, din direcţia Roman spre Sagna, în urma evenimentului rezultând rănirea conducătorului autocamionului, în vârstă de 56 ani", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subcomisarul Ramona Ciofu, potrivit Agerpres.

Podul care s-a prăbuşit a fost reabilitat integral în urmă cu câteva luni, fiind administrat de Consiliul Judeţean Neamţ (citește continuarea și vezi imagini AICI). 

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3, la emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel, unde a comentat știrea prăbușirii podului Luțca-Sagna:

„Revoltător este singurul cuvânt potrivit pentru această situație. Este RE-VOL-TĂ-TOR“, a accentuat Bogdan Chirieac.

„Vă dați seama, era un pod peste nimic. Nu e podul de la Galați, făcut de japonezi, nu vă gândiți la asta. E un pod peste un râu care în mod normal se termină în trei luni și care, iată, tot presa află prima, în martie 2022, că avea pilonul rupt. Nimeni nu a oprit circulația. Absolut nimeni. Știți ce va fi, însă, absolut indecent și înspăimântător în această istorie? Va fi vinovat acarul Păun (n.r. cazul unui accident feroviar din 1923 unde acarului Ion Păun i s-au imputat greșelile altora). Sunt convins de lucrul ăsta, fiindcă aici vorbim despre două feluri de vinovății. O dată este vinovăția constructorului, care nu a făcut treaba. Nu s-a respectat, că a picat podul cu mașini pe el și cu oameni și putea să fie acolo un autocar cu copii, care mergeau în excursie, și îi găseai pe toți în Siret. Nici nu știu dacă îi găseai în viață...“, a spus Bogdan Chirieac.

„Trebuie ca cineva să-și asume demisia“

„De asemenea, alături de inspecția în construcții, România cred că mai are o instituție care se ocupă de inspecția în construcții, cel puțin pentru obiectivele publice, și în al doilea rând este răspundere politică. Eu mă aștept ca domnul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, să aibă intervenție, poate demisie în acest moment, mă aștept ca președintele de la CNAIR, domnul Pistol, să aibă intervenție, poate demisie în acest moment. Trebuie să-și asume această responsabilitate... nu și-o va asuma nimeni“, a adăugat, resemnat Bogdan Chirieac.

„Dar Consiliul Județean înțeleg că a cheltuit 8 milioane de lei în această reabilitare. S-a dat drumul circulației fără un proces de recepție a lucrării“, a intervenit jurnalista Cătălina Porumbel.

„Da, doamnă! Ne-am obișnuit în zona asta fiindcă autorizările se fac extrem de dificil, că așa e administrația, nefuncțională, în România. Dar iată, presa, pentru numele lui Dumnezeu, îți arată în martie 2022 că s-a rupt pilonul podului. Era o chestiune de timp până se prăbușea podul și nicio autoritate publică nu a luat vreo măsură, doamnă,  pe plan local, pe plan național, pe ce vreți dumneavoastră, o monitorizare a presei. L-ați întrebat pe domnul prefect: Bre', la matale acolo cineva a văzut că ți s-a rupt pilonul podului din localitatea pe care o păstorești și dumneata lași mașinile și oamenii să treacă, ciobanii cu oile? Despre ce vorbim?! Păi dacă semnalează presa că s-a rupt o cale ferată, trece în continuare trenul pe acolo să se ducă în câmp și să omoare oameni? Exact asta s-a întâmplat! E neglijență criminală!“, a spus Bogdan Chirieac.

Chirieac: Mă așteptam ca domnul Grindeanu să-și rupă haina de pe el

Jurnalista Cătălina Porumbel a încercat în acest moment al dialogului să ia legătura cu Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, dar acesta nu a răspuns:

„Domnule Chirieac, nu răspunde nimeni la telefon! Ce să facem?“, a întrebat Cătălina Porumbel.“

„Nici nu vă așteptați să răspundă cineva la telefon. Toată lumea o să fugă ca de necuratul să dea declarații presei în acest moment și se va spune, în final, că de vină este acel constructor, ceea ce e adevărat și ar trebui să fie o pedeapsă exemplară, pentru ca toată lumea să înțeleagă odată, pentru numele lui Dumnezeu, că nu se poate să-ți bați joc la nesfârșit de poporul român. Nu se poate! Ei o să spună că nu au avut bani de infrastructură profundă, au mers doar pe reabilitare, adică l-au vopsit un pic...o să vedem dacă se întâmplă și asta, dacă se deranjează domnii procurori

Când presa semnalează că s-a rupt pilonul, nimeni nu bagă de seamă, fiindcă ei se tem de presă. Și dacă presa de acolo e pe o anumită linie, tot cereai la inspecția în construcții: Dă-mi, bre', doi ingineri să-i trimit acolo să vadă dacă mai poate să circule mașina sau numai omul sau niciunii. N-au făcut asta! Pentru așa ceva, iertați-mă, e mai vinovat cel care avea această decizie decât cel care a făcut podul în batjocură și în disprețul oamenilor și a cui vreți dumneavoastră. Dar să stăm liniștiți, că nimeni nu va răspunde.

Eu credeam că domnul Grindeanu și-a rupt haina de pe dânsul și e deja la locul faptei să vadă ce, cum, în ce fel, cum e posibil... conduce operațiunile, nu de salvare, că acolo se ocupă, slavă Domnului, Raed Arafat, dar operațiunile de văzut... mai sunt și alte poduri în situația asta?!“,a spus Bogdan Chirieac.

„Oare câte poduri sunt într-o astfel de situație? Unele dintre ele au fost și reabilitate, altele nu, altele se dezintegrează și nimeni nu intervine“, a spus Cătălina Porumbel.

„Așa este, doamnă! Înțeleg că podurile de peste Dunăre, de la Cernavodă, sunt reabilitate acum, în plin sezon. Toată iarna nu face nimeni nimic“, a completat Bogdan Chirieac.

„Trebuie să facem precizarea, domnul Chirieac, că acest pod este în administrarea CJ Neamț, nu în subordinea CNAIR și nici a Ministerului Transporturilor“, a spus Cătălina Porumbel.

„Perfect! Ați văzut că Ministerul Transporturilor nu are nici în clin, nici în mânecă. Bine, să iasă domnul Arsene să ne spună ce și cum!“, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel