Povestea amazoanelor poposește la Teatrul Național București

adriana babeti
adriana babeti

Adriana Babeti, unul dintre cei mai importanți eseiști români ai momentului, aduce, duminică, 2 martie, de la ora 11.00, în Sala Mică a Teatrului Național din București, spiritul amazoanelor în fața publicului.

Întrucât, recent, la Editura Polirom a apărut volumul "Amazoanele. O poveste", publicat în ediție cartonată, în colecția „Plural M”, disponibil și în ediție digitală, autoarea, Adriana Babeti, va susține duminică la TNB conferința „Amazoanele pentru toți”.

Volumul Adrianei Babeti, Amazoanele. O poveste, a fost distins recent cu Premiul „Cartea Anului 2013”, acordat de revista Romania literara.

Despre conferinta

O conferinta despre amazoane nu poate trada spiritul eroinelor care sint aduse in fata publicului. Prin urmare, ea a fost conceputa ca o batalie, la capatul careia ar trebui cucerit nu doar subiectul, ci mai ales auditoriul. Asa a fost construita si cartea de la care aceasta conferinta porneste, Amazoanele. O poveste.

Cu dubla tinta in fata, vor fi impresurate treptat cele mai importante teme legate de povestea amazoanelor. Mitul amazonic creat de vechii greci va fi atacat in cercuri concentrice: de la originea numelui, la genealogie (cine sint parintii si proteguitorii amazoanelor, ce obirsii are neamul luptatoarelor) si pina la tarimurile aflate la granita dintre mit si realitate unde se presupune ca ar fi trait femeile razboinice.

Dupa cum, printr-o incercuire, va fi descris ceea ce s-ar putea numi amazonstyle. Adica felul de a fi, de a lupta, iubi si muri al amazoanelor. Prin toate faptele lor se va contura o adevarata amazonsaga (razboaie, lupte corp la corp, pe uscat si pe mare, probe de rezistenta, calarie, vinatoare). Toate, insotite de o descriere amanuntita a corpului amazoanelor, a armelor, vesmintelor, coafurii, ba chiar a dietei lor. Si, la urma de tot, adunate laolalta, povestile de dragoste si moarte ale acestor ciudate femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel