Postul Adormirii Maicii Domnului. Cele mai bune idei de rețete

Rodica Mitu / 02 aug 2018 / 09:18 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Postul Adormirii Maicii Domnului începe, de obicei, pe 1 august şi are o durată de două săptămâni.

Pentru credincioşii care respectă toate canoanele bisericeşti, postul Sfintei Marii este considerat la fel de sever ca postul de dinaintea Învierii Domnului. Tipicul cel Mare şi învăţătura pentru posturi din Ceaslovul Mare prescriu ajunare luni, miercuri şi vineri, până la Ceasul IX, adică până la ora 15.00, când se consumă mâncare uscată. Marţi şi joi se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta şi duminica se pot consuma untdelemn şi vin.

 

Iată câteva idei de rețete:

  • Supă cremă de napi cu praz
  • Supă cremă de păstârnac și fasole
  • Supă cremă de spanac verde și crutoane de mămăligă
  • Supă cremă de linte roșie
  • Tăiței de orez cu fasole verde
  • Paste cu vinete și semințe de pin
  • Paste de spanac cu legume
  • Mâncare de fasole verde
  • Ratatouille
  • Pizza de post cu blat de mămăligă
  • Mâncare de mazăre fără carne
  • Chifteluțe de soia la cuptor.

 

Vezi și: Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce trebuie să știi despre acest post




Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26