Grevă în Poșta Română. Dumitru Costin: Angajații câștigă mai puțin decât un zilier!

Salariații Poștei Române au declanșat o grevă de avertisment de două ore, nemulțumiți de salariile mici și lipsa unui acord privind contractul colectiv de muncă. Liderii sindicali avertizează că, dacă revendicările lor nu vor fi satisfăcute, va fi declanșată o grevă generală, afectând grav pensionarii, beneficiarii de ajutoare sociale și justițiabilii.

Angajații Poștei Române au intrat în greva de avertisment la ora 8 rămân până la ora 10. Membrii SLPR și alți afiliați BNS sunt prezenți în fața Oficiului Poștal 73 Tranzit din București, amplasat pe Calea Giulești, nr. 6-8.

Conducerea companiei a fost avertizată că dacă nu se va ajunge la un acord cu privire la contractul colectiv de muncă și revendicările salariaților, va fi declanșată o grevă generală. Această acțiune ar avea un impact major, afectând aproape jumătate din populația țării. Pensionarii, beneficiarii de ajutoare sociale și cei implicați în procese judiciare ar fi cei mai grav afectați.

Dumitru Costin, președintele BNS a declarat pentru Antena 3 CNN: ”Mai este puțin timp până la greva generală, în ultima zi a acestei luni suntem puși în situația de a declanșa greva generală. Ceea ce se întâmplă atât în București cât și în țară arată că un director general de companie cu rang de secretar de stat este echivalentul unui funcționar public. Acesta își permite să încalce prevederi legale, își permite să conducă în mod discreționar această companie cu capital majoritar de stat.

Nemulțumirea oamenilor este generată de salariile foarte mici. Ei câștigă mai puțin decât un zilier, sunt mai puțin de 100 de lei pe zi. În timp ce un zilier ia 150 de lei bani în mână plus țigări și băutură. În această companie lucrează oameni cu experiență în foarte multe domenii de la juriști și până la economiști. 

Pentru 7 milioane de cetățeni ai acestei țări, greva ar însemna, în afară de neplata pensiilor și a altor servicii sociale care sunt duse acasă. S-ar crea o criză socială de anvergură.

Oamenii au fost forțați să nu semneze condica de muncă deși au făcut asta. Conform legii doar pentru 2 ore nu vor fi pontați, dar mai mult sunt amenințați că participă la această acțiune. Directorul general și-a numit în funție un prieten și ”tovarăș” de partid care conduce extrem de agresiv acest oficiu poștal.”, a declarat Dumitru Costin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel