Porumboiu, decizie ÎCCJ: S-a făcut dreptate

Mihai Ciobanu / 05 apr 2019 / 18:40 Salveaza PDF Comentarii
Adrian Porumboiu
Descriere foto: Adrian Porumboiu

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a declarat, vineri, că s-a făcut "dreptate" în cazul unei amenzi pe care fosta sa firmă Comcereal SA a primit-o de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi pe care el a considerat-o de la bun început ca fiind abuzivă. 

Porumboiu a spus că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză, menţinând decizia dată iniţial de Curtea de Apel Iaşi privind anularea sancţiunii, dar susţine că reparaţia nu este decât una morală, deoarece societatea respectivă nu se mai află în proprietatea sa şi este în insolvenţă. 

Omul de afaceri a reiterat ideea că amenda primită în 2015 din partea APIA a făcut parte dintr-un plan foarte bine pus la punct de distrugere a sa şi a afacerilor sale şi i-a acuzat pe fostul prim-ministru Victor Ponta şi pe fostul ministru al agriculturii Daniel Constantin că nu ar fi străini de acest "abuz", relatează Agerpres. 

Porumboiu: Eu nu am nimic cu ei"Nu s-a fraudat un euro, nu s-a fraudat un leu, n-a fost niciun fel de abatere. Ca drept dovadă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce în prealabil am câştigat la Curtea de Apel Iaşi, după patru ani de zile face dreptate şi pune adevărul în lumina lui. Eu aş vrea ca şi Victor Ponta, şi Daniel Constantin şi cei trei directori ai APIA să angajeze 6.000 de oameni, să plătească impozite la stat... Eu nu am nimic cu ei. (...) Eu nu fac parte dintre aceia care spun că ce mi s-a întâmplat mie s-ar putea întâmpla oricui, dar omul de afaceri trebuie sprijinit în sens corect, să nu i se facă favoruri, dar nici să i se dea în cap", a afirmat Porumboiu. 

ÎCCJ a hotărât menţinerea deciziei date de magistraţii Curţii de Apel Iaşi"Respinge recursurile formulate de către intervenienta Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi de pârâta Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul judeţean Vaslui, împotriva sentinţei nr. 186, din 10 noiembrie 2015, şi a încheierilor din 15 septembrie 2015 şi 20 octombrie 2015, toate pronunţate de Curtea de Apel Iaşi - Secţia Contencios administrativ şi fiscal ca nefondate. Obligă recurentele la plata către intimata Comcereal SA a sumei de 37.479,96 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată", se arată în sentinţa definitivă dată de ÎCCJ. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27