Portugalia le permite cetățenilor săi să călătorească în afara granițelor

Pixabay
Pixabay

Începând de luni, 17 mai, Portugalia va permite cetățenilor săi să călătorească în afara granițelor țării, în baza unor condiții impuse. 

Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne portughez, transmit AFP şi EFE.

Persoanele venind din ţări ale Uniunii Europene cu o incidenţă a noului coronavirus "sub 500 de cazuri la 100.000 de locuitori" vor putea efectua "toate tipurile de călătorii către Portugalia, inclusiv cele neesenţiale", precizează guvernul portughez într-un comunicat.

Amenzi de ordinul miilor de euro


Toţi pasagerii cu vârsta mai mare de doi ani trebuie însă să prezinte înainte de îmbarcarea în avion un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, companiile aeriene care vor primi pasageri fără test fiind pasibile de amenzi "între 500 şi 2000 de euro de călător", subliniază comunicatul citat.

Restricţiile de călătorie, limitate la deplasări esenţiale, se menţin pentru opt ţări, între care cinci ale UE - Cipru, Croaţia, Lituania, Olanda şi Suedia -, pe lângă Africa de Sud, Brazilia şi India, persoanele provenite din acestea fiind nevoite în continuare să stea 14 zile în carantină. Aceleaşi prevederi se aplică şi traficului maritim. Graniţa terestră cu Spania a fost deschisă de la 1 mai.

Turiştii din Marea Britanie au primit undă verde de vineri în Portugalia. Câteva mii de suporteri sunt aşteptaţi de altfel la Porto la 29 mai pentru a asista la finala Ligii Campionilor Manchester City-Chelsea.

Germania relaxează restricțiile de călătorie

Germania a relaxat miercuri regulile de carantină pentru călătorii veniţi din anumite ţări considerate cu risc de coronavirus, o veste salutată de profesioniştii din turism în perspectiva vacanţelor estivale, transmite AFP.

Decizia adoptată de guvernul cancelarului Angela Merkel va face posibil ca nemții să-şi petreacă vacanţele în destinaţii apreciate precum Spania, Italia sau Grecia, fără a mai fi obligaţi să intre în izolare la revenirea în ţară, cu condiţia să prezinte un test PCR negativ recent, să fie vaccinaţi cu schema completă sau să fie consideraţi vindecaţi de infecţia cu coronavirus.

Măsura priveşte ţările considerate cu risc de autorităţile sanitare, adică acolo unde incidenţa depăşeşte 50 de cazuri noi de infectare la 100.000 de locuitori pe o perioadă de 7 zile. Până acum, călătorii reveniţi din aceste zone erau obligaţi să rămână izolaţi la domiciliu timp de 10 zile, o perioadă ce putea fi redusă la 5 zile cu condiţia prezentării unui test PCR negativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel