Ponta jubilează după datele INS: Nu am fost niciodată în recesiune

Premierul Victor Ponta s-a arătat satisfăcut de datele Institutului Național de Statistică privind creșterea cu 1,9% a Produsului Intern Brut (PIB) în trimestrul trei, subliniind că România nu a fost niciodată în recesiune tehnică. 

"Pot să spun că este o zi bună. Mă bucur că datele puse la dispoziție de INS confirmă optimismul nostru. E adevărat că în ultimele zile, fiind campanie electorală, s-a vorbit de recesiune, de dezastru economic. Au fost doar vorbe de campanie. Eu mi-am dorit ca datele oficale să arate adevărul, nu din interese electorale, ci pentru că vreau ca lucrurile să meargă bine. Se pare că Dumnezeu ține cu oamenii buni", a declarat Ponta, vineri, de la Palatul Victoria.

Premierul a amintit că a fost contrazis în mod eronat săptămâna aceasta după ce a estimat, înainte de anunțul oficial, o creștere mai mare de 1% a PIB-ului.

"Eu am spus că, în baza datelor noastre și estimărilor Comisiei Europene, urma să avem o creștere economică de peste 1%. Am fost contrazs. Mă bcuur că e aproape dublu și, mai ales, față de același trimestru din 2013, PIB-ul în 2014 are o creștere cu 3.2%. Față de un an bun și un trimestru bun, creșterea  e importantă", a spus prim-ministrul.

INS confirmă spusele lui VICTOR PONTA: PIB-ul a crescut cu 1,9% în trimestrul III

Șeful Guvernului a arătat că România va rămâne în primele trei țări în ceea ce privește creșterea economică.

"S-a tot vorbit, s-a folosit în campanie termenul de recesiune în care s-a aflat România. Nu am fost niciodată în recesiune, a fost estimare rotstogolită de oameni poltiici, de oameni care vor să fie rău în România. Nici măcar tehnică", a afirmat Ponta.

El a apreciat că PIB-ul din 2008, "anul de maximă expansiune economică", va fi depășit.

La capătul declarației de presă, Ponta a anunțat că România a devenit principalul partener comercial Republicii Moldova, depășind Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel