Ponta denunță "alianța Băsescu-Iohannis", după ce Iohannis a făcut campanie negativă

Premierul Victor Ponta spune că acuzațiile președintelui Băsescu despre trecutul său în serviciile secrete sunt semnul unei "tulburări" mentale. Șeful Guvernului s-a concentrat pe reacția lui Klaus Iohannis la scandalul ofițerului acoperit, care, în opinia sa, reflectă că liderul PNL și Traian Băsescu au o strategie comună. Alianța Băsescu - Iohannis a devenit publică, a arătat Ponta.

Traian Băsescu suferă "o tulburare a inimii și a minții", spune Ponta. Declarația dlui Iohannis mi se pare mult mai gravă și murdară. E clar că dl. Băsescu și dl Iohanis au o strategie comună. Vor victoria la masa verde".

Șeful Guvernului a declarat că Băsescu și Iohannis au fiecare câte o "patimă": șeful statului - puterea, iar liderul PNL - funcțiile.

"De câte ori m-a atacat dl. Băsescu de atâtea ori am fost mai puternic, acum, dacă mă atacă și dl Iohannis, nu pot să mă gândesc decât că voi fi de două ori mai puternic și sigur mai liniștit și mai încrezător pentru votul din 2 și din 16 noiembrie", a afirmat Victor Ponta.

Premierul acuză alianța Iohannis-Băsescu după ce liderul PNL a ieșit cu declarații foarte dure ca urmare a acuzațiilor președintelui despre trecutul lui Ponta. În opinia lui Iohannis, Victor Ponta "nu poate să fie președintele României", întrucât este "un politician mincinos, duplicitar și manevrat". "Președintele este al românilor, nu al unor structuri, nu al unor găști de partid. Eu sunt un om liber. Victor Ponta este un politician manevrat", a apreciat Iohannis.

Premierul Ponta a făcut apel la directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, să urmeze modelul fostului șef SIE, Teodor Meleșcanu, și să exprime o poziție cu privire la acest scandal.

"Cred că dl Meleșcanu a pronunțat un punct de vedere foarte clar, cred că și dl Maior trebuie să pronunțe un punct de vedere foarte clar. Folosirea instituțiilor statului în campania electorală de către dl Băsescu este un lucru nu doar imoral, ci cred că este și ilegal", a spus Ponta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel