Pompier din Râmnicu Vâlcea, medaliat cu argint la Campionatul Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor

Un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a câştigat titlul de vicecampion mondial la săritura în înălţime în cadrul Campionatului Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor ce s-a desfăşurat anul acesta în perioada 8 -18 august la Chengdu, în China.

Plutonierul major Alexandru Oprea a participat pentru prima dată la această competiţie a poliţiştilor şi pompierilor din întreaga lume, pe lângă medalia de argint, el obţinând pentru lotul României şi două locuri 4 la probele săritura în lungime şi 100 de metri garduri. 

"Pentru mine este prima participare la un campionat mondial între poliţişti şi pompieri. Eu zic că am obţinut rezultate destul de bune. Se putea şi mai bine, dar, din păcate, am avut o accidentare şi nu am mai putut participa şi în finala de 100 de metri viteză, probă la care am cele mai bune rezultate obţinute la concursurile din ţară. Nivel competiţiei a fost unul foarte ridicat deoarece au participat foarte mulţi sportivi de performanţă. Au fost foarte mulţi poliţişti şi pompieri care fac sport de performanţă", a spus pompierul vâlcean.

În acest an, România a fost reprezentată la această competiţie de 18 pompieri, poliţişti şi jandarmi, selectaţi dintre cei mai buni sportivi ai Ministerului Afacerilor Interne. Lotul român s-a întors în ţară cu 5 medalii de aur, 8 de argint şi 6 de bronz, făcându-se remarcaţi printre cei peste 10.000 de sportivi din 79 de ţări care au fost prezenţi în China anul acesta. 

Alexandru Oprea a precizat că nu este legitimat la niciun club sportiv şi s-a pregătit pentru acest concurs, ca şi pentru celelalte concursuri din ţară la care a participat până acum, numai în timpul liber. Are 31 de ani şi este pompier în cadrul Detaşamentului din Râmnicu Vâlcea din 2007. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel