Pomohaci nu mai e preot. Ionașcu: Hotărârea care anulează caterisirea

Irina Constantin / 06 oct 2017 / 14:45 Salveaza PDF Comentarii

Cristian Pomohaci a fost caterisit. El însă mai are șanse să fie din nou preot. 

Avocatul Daniel Ionașcu a precizat la Antena 3: ”În mod evident, există o posibilitate de atac a acestei hotărâri, care este o hotărâre care anulează caterisirea, admite cererea de apel, modifică hotărârea fondului de caterisire și, rejudecând, aplică sancțiunea depunerii din slujirea clericală, cu posibilitatea reevaluării lui peste un an de zile.”

”După cuvântul Scripturii, Bisoperează modelator în cel mai înalt sens. Omul nu trebuie omorât, ci să i se dea șanse să revină la ceea ce poate fi un om constructiv.” a mai spus acesta. 

[citeste si]

"Cazul fostului preot Cristian Dorin Pomohaci s-a încheiat astazi, 6 octombrie 2017, prin Decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. (...) Pe baza abaterilor canonice reţinute şi a mărturiilor aduse în apărare, Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului (...) a hotărât: Aplică fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sancţiunea: 'DEPUNEREA (DESTITUIREA) DIN SLUJIREA CLERICALă' (pierderea dreptului de a săvârşi lucrări sfinte, de a purta ţinuta clericală şi de a se împărtăşi în altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfăşura activităţi social-filantropice, culturale, educaţionale sau de a fi cântăreţ, dupa caz; activitatea şi conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh), art. 4 (q) din Regulament", se arată într-un comunicat de presă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27