Polonia va construi un GARD la granița cu Belarus din cauza migranților

Pixabay
Pixabay

Polonia va înălța un gard la granița cu Belarus, pentru a opri afluxul de migranți.

Oficialii polonezi au declarat că țara va construi un gard la granița sa cu Belarus pentru a reduce afluxul de migranți. Varșovia a acuzat  guvernul din Belarus că trimite migranți către Polonia, scrie BBC

Polonia și statele membre ale UE, Lituania și Letonia, au înregistrat o creștere accentuată a migranților din Orientul Mijlociu și Asia. Țările spun că mulți dintre migranți sunt transportați în Belarus și direcționați peste graniță de către Belarus. UE a acuzat Belarusul că folosește migranții ca armă ca răspuns la sancțiunile pe care le neagă.

Sancțiunile au fost impuse în iunie pentru represiunea președintelui bielorus, Alexander Lukashenko, împotriva protestatarilor și arestarea unui jurnalist disident la bordul unui zbor Ryanair care a fost forțat să aterizeze la Minsk.

Consiliul de Securitate al ONU a fost notificat

Într-o declarație comună, cele patru țări au precizat că „problema abuzului de migranți” ar trebui să fie ridicată în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, un organism internațional de menținere a păcii.

Ministrul Apărării al Poloniei, Mariusz Blaszczak, a scris ulterior că un „gard solid” de 2,5 m înălțime va fi construit de-a lungul frontierei țării sale cu Belarus.

"În curând voi prezenta detaliile implicării forțelor armate", a scris dl Blaszczak pe Twitter.

Armata asistă grănicerii

Peste 900 de soldați asistă deja gardienii de la frontiera poloneză de 400 km (248 mile) cu Belarus. Au pus 150 km de bobine de sârmă ghimpată la graniță. Săptămâna trecută, guvernul a declarat că 1.935 de persoane au încercat să treacă în Polonia din Belarus până acum, în această lună.

Dintre aceștia, 1.175 au fost trimiși înapoi și 760 au fost trimiși în centrele de migranți străini din Polonia. Pe parcursul întregului an 2020, 122 de persoane au trecut granița ilegal și au fost reținute. Polonia, Letonia și Lituania încearcă cu toții să blocheze sau să împingă înapoi migranții care încearcă să treacă ilegal.

Vezi și: Merkel pledează pentru continuarea dialogului cu Rusia, cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel