Polonia intră, din 27 martie, în carantină

Foto: tvr.ro
Foto: tvr.ro

Guvernul polonez a decis că, începând cu sâmbătă 27 martie, întreaga țară va intra în regim de carantină dură pentru următoarele două săptămâni, dar este foarte probabilă prelungirea carantinei dure pentru o perioadă mult mai lungă.

Polonia va încerca astfel să oprească trendul ascendent al curbei cazurilor de Covid care amenință sistemul sanitar cu un colaps fără precedent. În paralel în toate sferele sociale se observă o oboseală accentuată vizavi de restricții, iar atmosfera de rezistență față de restricții devine din ce în ce mai evidentă.

Ieri, peste 34.000 de persoane au fost confirmate cu virusul COVID - 19, iar media deceselor este posibil să ajungă la 500, potrivit rfi.ro.

Sistemul sanitar polonez se apropie rapid de acel punct critic în care medicii vor trebui să decidă cine va trai și cine nu din cauza incapacității de a gestiona un număr copleșitor de cazuri foarte grave de Covid. Problema numărul unu în spitale în acest moment este deficitul cronic de personal capabil să gestioneze pacienții cu Covid.

Și mai grav, duminica trecută Varșovia a fost martora unor proteste de amploare ale persoanelor care neagă existența virusului. Această stare psihologică a motivat autoritățile, la sfatul consiliului medical de pe lângă primul-ministru, să ia în considerare patrularea pe străzi de către armată în cazul în care nu se vor respecta restricțiile, și monitorizarea strictă a interdicției de aglomerare umană de orice fel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel