EXCLUSIV  Poliţiştii, intimidaţi de declaraţiile politicienilor. Cms. Christian Ciocan: Dl. Cîţu spunea că "nu luăm prizonieri". Să ne lase în pace

Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan FOTO AGERPRES

Comisarul Cristian Ciocan, director de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democrate ale Poliţiştilor din România, a cerut, în exclusivitate la DC NEWS, să fie oprita intervenţia politicului în sistemul de poliţie. 

"Ca urmare a ultimelor evenimente produse în spaţiul social, politic şi nu numai din România, Federaţia Sindicatelor Democrate a Poliţiştilor din România aduce la cunoştinţa publicului următoarele: 

Atribuţiile poliţiei sunt stabilite prin legea de organizare şi funcţionare, şi se referă în principal la apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. În aceste condiţii, un serviciu poliţienesc de calitate nu se poate face, în condiţiile legii, decât cu resursă umană şi cu resursă logistică pe măsură.

Astfel, văzând multitudinea de declaraţii pe care diferitele persoane din spectrul politic le-au făcut îndeosebi în ultima perioadă de timp, aducem la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

Sistemul de siguranţă şi ordine publică are un deficit de 24.000 de persoane. Sunt posturi unde sunt încadraţi 7 poliţişti, dar este doar unul. Cerem ca nimeni din spaţiul politic românesc să nu mai ameninţe în niciun fel poliţiştii, deoarece aceştia sunt timoraţi, intimidaţi şi nu face bine nimănui acest. Nu ne interesează sub nicio formă zona politică, şi nici declaraţii precum cea a domnului Cîţu, care spunea "nu luăm prizonieri". Nu înţelegem astfel de declaraţii, şi ne detaşăm definitiv de tot ceea ce înseamnă acest lucru. Suntem poliţişti şi  nu ne interesează decât să apărăm drepturile fundamentale ale cetăţenilor. Sunt o mulţime de declaraţii, ba că se taie salarii, ba că nu se taie, ba că nu se măresc, bă că se dau afară bugetari", a declarat Christian Ciocan. 

Politicienii, somaţi să lase Poliţia în pace

"Atragem imperios atenţia celor care le face că şi le vor asuma, pentru că noi suntem oameni şi  nu avem altă menire decât cea care ne este dată prin lege. Din respect pentru România, pentru cetăţeni, pentru poliţişti şi munca lor, cerem să  nu mai fie făcute astfel de declaraţii, şi tot spaţiul politic să ne lase, cum nu a făcut-o niciodată, să ne vedem doar de treaba pentru care suntem plătiţi. Să ni se dea o salarizare corectă şi să fim lăsaţi să ne facem treaba, fără ingerinţa politicului. Este halucinant că în 2019, într-o ţară ca România, membră UE, asistăm la o hemoragie de ameninţări în spaţiul public românesc pe toate barierele. 

Uniunea Naţională a Militarilor şi Poliţiştilor Mihai Viteazul analizează extrem de atent ce se întâmplă, pentru că Uniunea are ca scop garantarea respectării drepturilor poliţiştilor şi militarilor, atât în rezervă cât şi în activitate", a declarat cms. Christian Ciocan pentru DC NEWS. 

Infractorii, mai curajosi din cauza declaraţiilor politicienilor

"Atragem atenţia asupra unui lucru. Declaraţiile politice pot avea drept consecinţă nedorită pentru cetăţenii români. Indivizii certaţi cu legea capătă curaj văzând declaraţiile politicienilor. Am avut chiar zilele trecute un caz, un poliţist călcat cu maşina. Atragem atenţia asupra legăturilor de cauzalitate între aceste declaraţii şi acţiunile indivizilor certaţi cu legea. Nimeni să nu mai ameninţe poliţia şi să ţină cont de faptul că aceste declaraţii pot avea o legătură de cauzalitate cu fapte care se întâmplă împotriva poliţiştilor, dar şi a cetăţenilor", a mai spus Christian Ciocan. 

În lumina acestor fapte, conducerea UNMPR a convocat consiliul de administraţie pentru a se stabili măsurile care se impun pentru protejarea poliţiştilor şi militarilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel