Polițiștii cercetați de DNA în dosarul mitei de la Permise Suceava revin la serviciu

Autoritățile spun că cei patru vor fi monitorizați video în timpul programului
Autoritățile spun că cei patru vor fi monitorizați video în timpul programului

Polițiștii de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava cercetați de procurorii DNA revin la serviciu.

Patru polițiști de la Serviciul Permise, cercetați de DNA ca suspecți sau inculpați pentru fraudarea examenelor de obținere a permiselor, vor reveni la muncă, din 15 martie, ca examinatori. 

Trei au stat în arest preventiv, acesta fiind și unul din argumentele autorităților în sensul că există o decizie definitivă de înlocuire a arestului preventiv în cazul lor cu controlul judiciar, fără interdicții legate de activitatea profesională.

În plus, nu s-au găsit înlocuitori care să susțină examenul cu cei care doresc să obțină permisul pentru categoriile C, E și D. Au fost detașați câțiva polițiști de la IPJ Suceava dar doar pentru șase luni.

Autoritățile spun că cei patru vor fi monitorizați video în timpul programului. Revenirea lor a fost necesară pentru că activitatea instituției aproape s-a blocat în ultimele luni, programările ajungând până în august. Din 15 martie a fost suplimentat un număr semnificativ de locuri, așa că, începând de azi, candidații se pot reprograma.

Tribunalul Suceava a încuviințat, în noiembrie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a 14 inculpați în cazul mitei uriașe primite în schimbul eliberării de permise auto. 

În urma perchezițiilor la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților s-au descoperit peste un milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel