Poliţia ţi-a luat certificatul de înmatriculare? Iată cum îl iei înapoi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Unele infracţiuni rutiere sunt sancţionate cu luarea certificatului de înmatriculare de către poliţişti. Iată ce trebuie să faci ca să îl recuperezi. 

Indiferent de litera din alfabet care descrie abaterea în Codul Rutier, este important de reținut că redobândirea certificatului de înmatriculare se poate face doar după verificările tehnice corespunzătoare care să ateste că motivul suspendării a încetat. Aceste verificări se pot face, potrivit legii, exclusiv la reprezentanțele teritoriale ale RAR, scrie promotor.ro

Dacă certificatul de înmatriculare a fost reținut pentru defecțiuni tehnice, după remedierea problemelor semnalate, vehiculul trebuie prezentat la una dintre reprezentanțele teritoriale ale Registrului Auto Român. În urma verificării subansamblelor/sistemelor la care au fost constatate defecțiuni, dacă se constată remedierea deficiențelor, reprezentantul RAR va menţiona acest lucru pe originalul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

Dovada înlocuitoare pe care a fost aplicat respectivul înscris permite redobândirea certificatului de înmatriculare de la biroul teritorial al DRPCIV.

Cum redobândești certificatul de înmatriculare dacă a fost reținut pentru lipsa ITP?

În situația în care motivul reţinerii certificatului de înmatriculare a fost expirarea valabilității inspecţiei tehnice periodice, verificarea tehnică pentru redobândirea talonului se efectuează, de asemenea, doar la o reprezentanță RAR.

În conformitate cu prevederile legale actuale, unui autovehicul cu inspecția tehnică periodică expirată i se suspendă automat și înmatricularea în sistemul informatic al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Astfel, mașina nu mai are dreptul să circule pe drumurile publice, iar recomandarea noastră este să o transporți cu ajutorul unei platforme auto la reprezentanța RAR pe care ai ales-o pentru efectuarea ITP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel