Poeții craioveni vă invită la „Adunarea Poeților – acasă la Sorescu”

„Cu gluma și zvonul, poezia împarte capacitatea de a fi universală și pe buzele tuturor”, iar spre deosebire de alţi meseriaşi poetul nu iese niciodată la pensie.

Prima parte a frazei îi aparține poetului german Hans Magnus Enzensberger, restul este o continuare banală pe care doar poeții o pot înțelege. Platon spusese că poezia este „acel lucru fragil, înaripat și sacru”, dar dacă vorbele bătrânului maestru metafizic vi se par prea... filozofice vă propun definiția poetei Marianne Moore: „grădini imaginare, în care se află broaște adevărate.” Nu că poeții ar fi broaște, iar grădinile nu ar fi populate și de alte ființe himerice.

Așa stând lucrurile (cu poezia, nu cu broaștele), vineri, 11 noiembrie, de la ora 17, poeții din Craiova, reuniți la sala “Ia te uită!” a TNC, vă invită să-i ascultați în cadrul a ceea ce se va boteza cu numele Adunarea Poeților – acasă la Sorescu, un eveniment care își propune să menţină treaz spiritul poeziei în oraş şi să aducă aproape un public matur şi tânăr care este însetat de spiritul calin sau, după caz, bătăios, al acesteia.

Citește și: Filme româneşti în Festivaluri Internaţionale

Periodic, poeții astfel adunați vor sărbători Poetul Lunii (luna în curs, desigur), producţiunile sale vor putea fi ascultate, va fi celebrat un poet cu faimă şi „reînviat” fără apel la globul de cristal, ci doar pomenindu-l şi recitindu-i în conclav critic-amical poemele. Vor fi susținute conferințe și prelegeri despre poezie și poeți importanți din România, dar și străini.

Adunarea Poeţilor se va face la sala Ia te uită!, un spațiu primitor al teatrului, acolo unde încă se spune poezie – Acasă la Sorescu.

Publicul este ca de obicei așteptat cu căldură, poezie și bună dispoziție.

Incitator (s-a săturat să tot fie moderator...), Nicolae Coande.

Citește și: DokStation prezintă "One More Time With Feeling"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel