Pod peste Dunăre, Tulcea - Brăila. Teodorovici, anunţ despre începerea lucrărilor

Mihai Ciobanu / 19 oct 2018 / 18:04 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Vineri, 19 octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, împreună cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici au participat la o şedinţă de lucru, la Jijila, cu toţi factorii implicaţi în realizarea obiectivului de investiţii Podul Tulcea - Brăila.

La această întâlnire au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Francisk Chiriac, primarul oraşului Brăila, Viorel Marian Dragomir, senatorul Nicolae Moga, board-ul firmei Astaldi, precum şi directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga. 

După cum a precizat preşedintele Horia Teodorescu, în cadrul unei conferinţe de presă la Tulcea, cu acest prilej s-au clarificat o serie de probleme, din cauza cărora au fost întârziate lucrările pregătitoare ale investiţiei. "Vreau să îi mulţumesc domnului ministru Teodorovici pentru demersurile pe care domnia sa le-a făcut, astfel încât această investiţie să înceapă în decembrie, aşa cum s-a stabilit iniţial să fie dat ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba de lucrările efective pentru această investiţie, lucrările pregătitoare fiind deja în plină desfăşurare", a precizat preşedintele Teodorescu.

Întâlniri periodice, pe ambele maluri ale Dunării

Ministrul Eugen Orlando Teodorovici a declarat la Tulcea că astfel de întâlniri pe tema situaţiei la zi a lucrărilor vor avea loc periodic, pe ambele maluri ale Dunării.

"Din păcate, administraţia publică în România, în special la nivel central, are mai multe sincope, astfel că va fi nevoie de o implicare personală. Mă voi implica, o dată ca senator de Tulcea, şi pe de altă parte, ca ministru de Finanţe, dar şi ca român, pentru că ar trebui să fim cu toţii interesaţi ca un astfel de obiectiv să fie realizat, pentru că va avea un impact determinant în zona economică. Podul conectat cu drumul expres Brăila - Tulcea -Constanţa şi cu alte obiective din zonă vor face ca această zonă a ţării să aibă o şansă foarte mare de dezvoltare. 

"Termenul oficial este 10 decembrie"

Zilele trecute, împreună cu domnul preşedinte Teodorescu, am avut o discuţie la Bucureşti cu toţi cei implicaţi, de la Romsilva, Apele Române, de la CNAIR, Ministerul Culturii, chiar şi cu colegii miniştri, pentru a-i ruga ca în fiecare săptămână să aibă o situaţie pe zona pe care o coordonează, pentru ca lucrurile să reintre în calendarul de lucru. Mai sunt câteva etape intermediare, câteva hotărâri de Guvern în şedinţele următoare, pentru ca totuşi, cel târziu pe 10 decembrie, să fie emis ordinul de începere de lucrări pentru podul Tulcea-Brăila. Acesta este termenul maxim, dar dacă reuşim să ne mişcăm mai repede, e posibil ca acest lucru să se întâmple până la final de noiembrie. Termenul oficial este 10 decembrie, dată de la care efectiv se începe lucrarea, adică veţi vedea pe ambele maluri mobilizare de şantier, echipamente aduse la faţa locului, defrişare pe suprafaţa necesară, descărcări arheologice, absolut tot ce ţine de începerea unei lucrări", a declarat ministrul Teodorovici.

De asemenea, potrivit declaraţiei ministrului Finanţelor Publice, există angajamentul ferm din partea companiei naţionale de drumuri ca în luna decembrie să fie încărcate în sistemul electronic de achiziţii publice documentaţiile aferente obiectivului drum expres Brăila - Tulcea - Constanţa, pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, astfel încât până la finalul anul 2019 să fie finalizată documentaţia pentru începerea lucrărilor şi la acest obiectiv.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24