Japonia EVACUEAZĂ. Milioane de oameni fug din calea ploilor și a inundațiilor

Pexels
Pexels

Japonia este sub avertizare de ploi abundente, care au dus la inundații și alunecări de teren. 

Aproximativ 2 milioane de japonezi au primit ordin să își evacueze locuințele în urma ploilor abudente, în special în prefecturile Fukuoka și Hiroshima, scrie BBC. Pe lângă ploi, au avut loc alunecări de teren. 

Cel mai înalt grad de avertizare, nivelul 5, a fost emis sâmbătă pentru mai mult de un milion de oameni din prefecturile Saga, Nagasaki, Fukuoka şi Hiroshima, potrivit postului public de radio NHK, citat de Mediafax. Avertisment de nivelul 4 a fost emis pentru alte 17 prefecturi, afectând peste 4 milioane de locuitori.

Ploile s-ar putea întinde pe o durata unei săptămâni

Autoritatea meteorologică a ţării, care a emis avertismentele, a anunțat că ar putea ploua aproximativ o săptămână, potrivit Reuters. Nivelul apei creşte în continuare în mai multe râuri care sunt aproape să se reverse pe drumurile din jur.

Unele oraşe de pe insula sudică Kuyshu au înregistrat sâmbătă peste 40 de milimetri de apă într-o oră. Până la 250 de milimetri ar putea să cadă pe insulă în următoarele 24 de ore.

Adachi Yushi, director la Agenţia Meteorologică, a numit ploaia „fără precedent” şi le-a cerut oamenilor să urmeze ordinele de evacuare. Premierul Yoshihide Suga a scris pe Twitter că a înfiinţat un centru de control al dezastrelor pentru a coordona acţiunile Guvernului cu cele ale autorităţilor locale.

Turcia măturată de inundații

Inundaţiile au făcut ravagii pe coasta Mării Negre a Turciei, distrugând maşini şi case. 13 persoane au fost rănite, iar opt dintre acestea au fost duse la spital, după ce un pod a fost distrus de ape.

Ploile abundente au început în nordul Turciei după ce pompierii abia au reuşit să controleze incendiile din sudul ţării, care au ucis opt persoane, la sfârşitul lunii iulie, potrivit DailyMail.

„Din punct de vedere meteorologic, ne confruntăm probabil cu un dezastru pe care nu l-am mai văzut de 50 sau 100 de ani”, a declarat ministrul Agriculturii şi Silviculturii, Bekir Pakdemirli.

Turcia se confruntă cu o serie de dezastre naturale despre care oamenii de ştiinţă din lume cred că devin din ce în ce mai frecvente şi violente din cauza schimbărilor climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel