EXCLUSIV  Piperea scoate la înaintare o lege din 1996: PSD poate să dea lovitura de grație lui Klaus Iohannis

Iohannis
Iohannis

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat lovitura de grație pe care poate să o primească Klaus Iohannis de la PSD sau de la ceilalți contracandidați la prezidențiale 2019.

'Țineți minte ce vă spun! În această perioadă, PSD poate să obțină o majoritate simplă în Parlament și ar putea să îi dea lovitura de grație domnului președinte. Însă, nu știu de ce nu folosesc această metodă, acest mecanism. Există o lege din 1996, cu o prevedere la controlul averilor. Articolul 25 din Legea nr. 115/1996 privind controlul averilor demnitarilor, care este încă în vigoare spune că: 'Averea Președintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorității deputaților și senatorilor. În acest ultim caz, Președintele României poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută'.

Vezi și LOVITURĂ pentru Orban după mișcarea PSD. Piperea: ”Blocaj INCREDIBIL!” Victorie pentru Dăncilă

Aceasta spune că poate să fie făcută o verificare a averii și în cazul președintelui în funcție, doar că ANI nu poate să facă această verificare decât în cazul în care Parlamentul, cu o majoritate simplă, decide să se declanșeze procedura de control a averii! În momentul în care Parlamentul ar vota această procedură, domnul președinte va fi obligat să explice cum a dobândit cele 6 case ale sale. Dacă PSD nu va pune în practică acest mecanism, sper ca alți contracandidați ai domnului președinte să facă acest lucru. Dacă se va pune în practică va fi realmente o problemă pentru domnul președinte. Eu, unul, nu îl suspectez de nimic pe domnul președinte. Îi acord prezumția de nevinovăție. Dar va trebui să ne explice, în sfarșit, aceste chestiuni nebuloase referitoare la casele sale.' a concluzionat Gheorghe Piperea, pentru DC News.

Vezi și CCR - CVORUM Guvern Orban în Parlament. Avocatul Piperea spune ce se va întâmpla după mișcarea PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel