EXCLUSIV  CCR - CVORUM Guvern Orban în Parlament. Avocatul Piperea spune ce se va întâmpla după mișcarea PSD

Avocatul Gheorghe Piperea a fost întrebat de jurnaliștii DC News dacă există posibilitatea să fie sesizată CCR în cazul în care parlamentarii PSD nu se prezintă la votul de învestitură pentru noul Guvern.

DC News: Se poate ajunge la CCR în cazul în care PSD nu va asigura cvorum la votul de învesitură a noului Guvern Orban?

'CCR nu are competența să oblige pe cineva să participe la vot. Știți foarte bine că mandatul nu este imperativ. Mandatul este reprezentativ. Așadar, parlamentarul poate să vină la vot, să voteze sau nu. Cel mult, Curtea Constituțională poate să constate că este un conflict între Parlament și Președinte sau Guvern.

CCR nu are o atribuție în a obliga parlamentarii să voteze sau să nu voteze. Chiar dacă se dizolvă Parlamentul și când se vor convoca alegeri anticipate, ceea ce nu știm la ora actuală, chiar și atunci rămâne în funcție Guvernul actual. Acest lucru mă face să expun următoarea concluzie: Ce a vrut să demonstreze domnul președinte în momentul în care a declanșat această moțiune de cenzură, la doi pași de alegerile prezidențiale?

'Din punctul meu de vedere, se vede clar că nu a avut un plan. Mai mult decât atât, domnul Orban nu va reuși sub nicio formă să facă o majoritate în Parlament. Nu va reuși să facă o majoritate nici cu USR, darămite cu PSD?! Dacă cei de la PSD se țin tari pe picioare, un guvern minoritar, care înseamnă 17% cât are PNL în Parlament, nu are cum să guverneze. Vom avea un premier interimar și un perpetuu premier desemnat.' a spus Gheorghe Piperea, pentru DC News.

Vezi și LOVITURĂ pentru Orban după mișcarea PSD. Piperea: ”Blocaj INCREDIBIL!” Victorie pentru Dăncilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel