Piedone, apel să vă uitați la un video DC News: Ascultați ce zic oamenii ăștia! Ei n-au teamă de orci. Așa că... rupeți-vă puțin timp și ascultați / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Pe pagina de Facebook a lui Cristian Popescu-Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, a apărut o postare de ultimă oră.

„Scrisoare pentru doamnele și pentru domnii primari în funcție.Pe Cristian Popescu Piedone l-au băgat în pușcărie pentru că a semnat o hârtie pe care FUNCȚIA ȘI LEGILE l-au obligat să o iscălească!La oraș sau la comună, ați semnat și dumneavoastră destule oficiale la mapă... Si veți mai semna. Altfel nu poate exista progres într-o comunitate! Altfel... nu poate exista funcția de PRIMAR.N-am așteptat reacții de la domniile voastre și nici nu aștept! Câta vreme țara este în zodia orcilor... este dificil să strănuți, darămite să ai curaj ori, măcar, să vorbești sincer în public! Vă înteleg, așadar! Și vă doresc împliniri!

Vizionați însă clipul acesta și ascultați părerile unor romani cunoscuți de popor. Ei n-au teamă de orci. Așa că... rupeți-vă puțin timp și ascultați-le opiniile. Luați aminte și fiți atenți la pix!

Sigur că i-am transmis toate aceste rânduri și băiatului meu Vlad Popescu Piedone, care va candida la primărie. Spre deosebire de dumneavoastră, însă, Vlad a fost lângă mine în toți cei 6 ani și jumătate de chin și de procese cauzate de... o iscălitura obligatorie! Cu respect, Piedone NEVINOVAT”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a lui Cristian Popescu-Piedone.

VEZI ȘI: Gușă: De aia a fost nevoie ca Piedone să fie pedepsit cu executare. Primăria Sectorului 4, DINAMITATĂ

Cozmin Guşă a explicat, la Deferiţi mass-media, de ce a fost nevoie ca Piedone să fie condamnat la închisoare. 

„Ajungem la o chestie de care o să se sperie toţi primarii românii după decizia de ieri. Dacă decizia de ieri va fi considerată în toate instanţele din ţară, dacă cetăţenii vor cere asta pentru tot ce li se întâmplă... Sunt mai multe concluzii foarte dure. Prima concluzie foarte dură este că pe primăria Sectorului 4, chiar dacă e bine coordonată, de ieri, prin faptul că Piedone a fost condamnat în solidar cu primăria, o paşte încetarea investiţiilor în sector. Scopul, pentru că să nu vă gândiţi că alea 36 de milioane despăgubiri se pot lua de la proprietarii de cluburi, ăsta este. Cetăţenii Sectorului 4 trebuie să îşi calculeze cât vor plăti. Pe lângă faptul că Primăria Sectorului 5 a rămas vacantă (...), avem această mare problemă. Un sector al Bucureştiului este dinamitat din punct de vedere bugetar. Să vedem dacă Guvernul ia ceva măsuri. Nu e ceva cu care să te joci. De mâine, probabil, vor curge popririle, blocarea conturilor, pentru că acolo sunt despăgubiri între 1000 RON şi peste 1 milion, per păgubit. De aia a fost nevoie ca Piedone să fie pedepsit cu executare, pentru ca execuţiile acestor despăgubiri să aibă de unde să fie făcute. S-a ales cetăţeanul din Sectorul 4 să le facă. Repet, sectorul 4 va intra într-o perioadă de involuţie, dacă de la Guvern nu se face nimic să fie susţinut. Indiferent cât de mare e primăria, putea să fie şi primăria Parisului, tot este mult 30 şi ceva de milioane de euro. Foarte mult!", a punctat Cozmin Guşă. 

Nu e singura problemă găsită de Guşă 

„Dacă această decizie în cazul lui Piedone va fi considerată pentru tot ce e incident de acum înainte, şi sunt sigur că vor fi vânaţi, toţi primarii din România sunt în paranteză. Pentru că ei dau aprobări, sunt obligaţi să le semneze, pentru diverse lucruri. Dacă se stă pe Codul Fiscal şi se studiază, fiecare dintre aceşti primari, de mâine, pe incidentele care s-au întâmplat şi unde se pot cere despăgubiri, sunt în culpă. Primarul trebuie să aleagă dacă mai semnează ceva de mâine, pentru că legea nu îl mai apără", a mai precizat Cozmin Guşă în emisiunea la care a făcut referire Cristian Popescu-Piedone. 

VEZI ȘI: Vâlcu, glumă amară după pedepsele cu executare luate de Oprescu și Piedone. ”Nu există, pentru NIMIC iei 5 ani”

Cristian Popescu-Piedone, în prezent primar al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Iniţial, la instanţa de fond - Tribunalul Bucureşti - Piedone primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului şi au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare.

De menţionat că, în timpul procesului, judecătorii de la CAB au eliminat forma agravantă a infracţiunii de abuz în serviciu de care era acuzat Piedone.

Potrivit deciziei instanţei, Piedone a fost condamnat la patru ani închisoare pentru o infracţiune de abuz în serviciu, în legătură cu autorizaţia emisă de Primărie pentru clubul Colectiv şi achitat pentru altă infracţiune de abuz în serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel