Prețul petrolului SUA s-a prăbușit SUB ZERO DOLARI. Primești bani ca să-l cumperi! CRIZĂ SEVERĂ

Petrolul a atins o nouă valoare minimă absolută. Astfel, producătorii au început chiar să plătească pentru a scăpa de stocuri. 

Preţurile pe piaţa petrolului din SUA au scăzut sub 0 dolari, din cauza scăderii cererii. Astfel, producătorii au rămas fără capacitate de stocare şi au ajuns chiar să îşi plătească clienţii pentru a scăpa de marfă. 

Scăderea preţurilor este ultimul indicator al adâncirii crizei din sectorul petrolier. Carantina impusă în multe dintre statele importante din punct de vedere economic a redus cererea de petrol cu până la o treime, iar industria se confruntă cu o criză severă. 

Conform Financial Times, colapsul pieţei îl va afecta şi pe preşedintele Donald Trump, care a depus eforturi considerabile pentru a proteja industria petrolieră din SUA. 

Luni, nivelul a ajuns la +37 dolari pe baril, informează presa internaţională, mişcare care arată cât de suprasaturată este piaţa americană. Conform 

Media pe Dow Jones a scăzut cu mai mult de 1 la sută, iar Chevron şi Exxon sunt companiile care au pierdut cei mai mulţi bani. "Va dura mult până ne vom reveni şi nu există garanţii că ne vom reveni fără ajutor", a declarat Jerry Braakman, ofiţer de investiţii la FIrst American Trust, fond de investiţii care controlează 1,8 miliarde de dolari, conform Bloomberg. 

Guvernele încearcă în continuare să limiteze impactul economic al pandemiei, iar parlamentarii americani se apropie cu paşi repezi de un pact pentru ajutorarea micilor afaceri. Şi alte ţări fac asta, China oferind mai mulţi bani pentru garantarea împrumuturilor cu dobândă redusă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel