Petrolier bombardat: Diplomații libieni, convocați de MAE. Atena s-a adresat șefei diplomației UE

Reprezentanții Ambasadei Libiei la București au fost invitați la sediul Ministerului Afacerilor Externe pentru discuții referitoare la circumstanțele în care s-a produs decesul unui marinar român aflat la bordul unui petrolier bombardat de un avion al armatei, a declarat, marți, directorul Departamentului Consular din cadrul MAE, Bogdan Stănescu. Atacul din portul libian Derna, în urma căruia a murit și un grec, este condamnat de Atena, care cere pedepsirea vinovaților.

"Chiar astăzi, ambasada noastră la Tripoli a lansat câteva solicitări către Ministerul de Externe libian. Suntem în așteptarea unui răspuns din partea Ministerului de Externe libian. Totodată, MAE român a invitat Ambasada Libiei la București la discuții cu privire la circumstanțele și cu privire la tot ansamblul acestui eveniment", a afirmat Stănescu.

Precizările acestuia au venit în contextul în care un jurnalist a amintit că armata libiană ar fi recunoscut că avioanele sale de luptă au tras asupra navei, potrivit Agerpres.

Petrolier cu români la bord, bombardat de un avion necunoscut

Guvernul Greciei susține că se va adresa omologului său libian, "în ciuda volatilității" situației din Libia, "pentru a face posibilă clarificarea condițiilor în care s-a petrecut tragicul accident, identificarea și pedepsirea atacatorilor și plata unor compensații pentru familiile victimelor", a spus diplomația elenă într-un comunicat citat de Ekathimerini.

Guvernul Greciei este deja în contact cu reprezentantul special al Secretarului General al ONU în Libia și cu șefa diplomației europene.

Un marinar român și unul grec au fost uciși în Libia, după ce o rachetă lansată de către un avion de vânătoare neidentificat a explodat la bordul navei pe care aceștia se aflau, a informat MAE.

Informații neconfirmate spun că autorul atacului este un avion al armatei care suspecta că la bordul petrolierului se aflau militanți islamiști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel