Petre Roman şi Andrei Condurăţeanu, nevalidați ca parlamentari

PROTV - ROMANIA MAI ALES
PROTV - ROMANIA MAI ALES

Comisia de validare a Camerei Deputaţilor a validat, miercuri, mandatele a 410 deputaţi şi a amânat validarea mandatelor lui Petre Roman şi Andrei Condurăţeanu, a anunţat preşedintele comisiei, Florin Iordache. Motivul acestei măsuri ține de sănătatea celor doi aleși.

 "În urma analizei din comisia de validare, din cei 412 deputaţi, 410 pot depune jurământul mâine (joi - n.r.). Sunt doi deputaţi care din motive obiective şi medicale nu şi-au depus actele doveditoare. Este vorba de petre Roman şi Andrei Condurăţeanu", a precizat Iordache.

 El a arătat că cei doi deputaţi nu vor primi indemnizaţiile de deputat până nu vor fi validaţi şi nu vor depune jurământul şi nici nu vor fi luaţi în calcul la cvorumul de lucru.

Fiul lui  Florin Condurățeanu, Andrei, ales deputat într-un colegiu din Constanța, a suferuit un grav accident de circulație cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, acesta fiind internat într-un spital din Capitală.

 Iordache a adăugat că sunt şi cazuri speciale ale unor deputaţi care au depus actele doveditoare şi au anunţat că nu vor putea depune jurământul în şedinţa de joi, arătând că aceştia vor putea face aceasta în alte şedinţe.

De asemenea, Florin Iordache a afirmat că ANI a depus o contestaţie la Parlament pentru invalidarea mandatului de deputat pentru Florin Pâslaru iar Comisia de validare, în ansamblul ei, va analiza contestaţia joi dimineaţă, în momentul în care va fi elaborat raportul final al comisiei.

 ANI a solicitat Camerei Deputaţilor să nu valideze mandatul deputatului PSD Florin Pâslaru, având în vedere că acesta are o decizie definitivă prin care a fost declarat în conflict de interese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel