Peste 60 de persoane, rănite în timpul protestelor din Madrid

index
index

Peste 60 de persoane au fost rănite în timpul protestelor din Madrid. Forţele de ordine au încercat să disperseze miile de manifestanţi adunaţi în apropiere de Congres Aceștia strigau "demisia" pentru a denunţa o democraţie "sechestrată" şi supusă "pieţelor financiare". Conform unui bilanţ al poliţiei, cel puţin 26 persoane au fost arestate.

“Acestea sunt armele noastre", strigau manifestanţii ridicând mâinile în aer.

În timpul serii poliţiştii au acţionat pentru a doua oară asupra manifestanţilor, unii dintre cei prezenţi la protest având feţele acoperite cu cagule şi aruncau cu pietre sau lansau barierele ataşate barajelor în direcţia forţelor de ordine.

Majoritatea manifestanţilor s-au dispersat apoi către străzile din jur, strigând "poporul unit nu va fi niciodată învins", "ruşine", în timp ce alţii s-au aşezat, cu mâinile în aer, în piaţa unde erau amplasate maşinile de poliţie.

Marţi după-amiază, poliţiştii au intrat prima dată cu bastoanele în manifestanţii care încercau să forţeze un baraj, în timp ce mii de protestatari erau adunaţi în apropiere de Congres şi unii aruncau cu diferite proiectile asupra forţelor de ordine.

Beneficiind de un plan de ajutor european pentru băncile sale din iunie şi luptând, cu preţul unei austerităţi istorice, să reducă deficitul public, guvernul conservator a adoptat din decembrie măsuri de austeritate care au provocat nemulţumire profundă în rândul oamenilor.

"O serie de măsuri au fost adoptate prin decret, fără a fi trecute prin parlament", denunţă organizatorii. Mai multe mişcari ale protetatarilor au fost anuntate prin intermediul reţeleor de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel