Admitere Politehnică. Peste 6000 de locuri

Universitatea Politehnică Bucureşti. foto: UPB.ro
Universitatea Politehnică Bucureşti. foto: UPB.ro

Pentru admiterea în anul universitar 2018-2019, la Universitatea Politehnică din Bucureşti au fost scoase la concurs peste 6.000 de locuri.

DC News vă oferă informatii legate de repartiţia locurilor pe facultăţi, taxe, numărul locurilor bugetate, dar şi de procedura de inscriere la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018-2019, la Universitatea Politehnica din Bucureşti au fost scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, 6.045 de locuri, dintre care 1.075 de locuri cu taxă. Concursul ce vizează ocuparea acestora se va desfăşura, pentru trei dintre facultăţile UPB, chiar în momentul înscrierii, iar pentru celelalte 12, în perioada 16-17 iulie.

Înscrierile candidaților pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018-2019, la Universitatea Politehnica din Bucureşti au fost programate pentru perioada 9-14 iulie 2018, acestea urmând să se facă la secretariatul facultăților pentru care concurenţii optează. Dacă taxa de înscriere în examen este anul acesta 125 lei, pentru cele 1.075 de locuri suplimentare aceasta a fost stabilită la 5.000 de lei/an pentru facultăţile cu predare în limbi străine şi la 4.500 lei/an , pentru celelalte facultăţi.

Examen scris sau test grilă şi interviu

Pentru concursul de admitere la studiile de licență pentru Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor şi Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor candidaţii vor susţine TESTUL GRILĂ și interviul chiar în momentul înscrierii, zilnic între orele 09:00 - 16:00, în perioada 9-14 iulie. În ceea ce priveşte, candidaţii înscrişi la examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018-2019, pentru celelalte 12 facultăţi ale UPB, aceştia vor susţine două probe scrise , în zilele de 16 și 17 iulie 2018, începând cu ora 10:00, cu o durată de maximum 2 ore.Mai multe detalii legate de distribuirea locurilor pe fiecare dintre cele 15 facultăți ale universității găsiți la www.upb.ro/admitere/admitere-licenta/. În plus, toate informațiile necesare realizării etapelor de înscriere şi concurs pot fi accesate la adresa www.admitere.pub.ro, dar și pe site-ul oficial al universității, www.upb.ro, la secțiunea Admitere licență.

Candidaţii UPB , cazare gratuită pentru toată perioada concursului

Între 2 și 14 iulie 2018, Universitatea Politehnică din București va asigura, gratuit, un program intensiv de cursuri de pregătire la următoarele materii: matematică, fizică și chimie. Programul detaliat al acestora se regăsește la www.upb.ro/admitere/admitere-licenta/cursuri-pregatire-admitere/. Tot în regim gratuit, UPB va asigura cazare pentru toți candidații din provincie care vor solicita acest lucru, precum și pentru un însoțitor al acestora, în perioada 14-21 iulie 2018. Candidații pot beneficia de cazare pe baza prezentării, la administrația căminului, a actului de identitate și a legitimației de concurs primită în momentul înscrierii la secretariatul facultății pentru care au optat. În prezent, prin cele 15 facultăţi ale sale, Universitatea Politehnică din Bucureşti şcolarizează un număr de peste 30.000 de studenţi, dintre care 6.000 vor accede în vara acestui an, pentru prima oară, pe treptele universităţii. De asemenea, UPB ocupă locul 22 la nivelul Europei de Sud-Est. Ierarhizarea a fost realizată de către SCImago Institutions Rankings, una dintre cele mai cunoscute resurse de ierarhizare a universităților la nivel mondial.

Despre UPB

Universitatea Politehnică din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradiția instituției, acumulată în cei 200 de ani prin eforturile unora dintre cei mai mari dascăli ai neamului, dar și ale generațiilor de studenți, nu reprezintă însă singurul argument convingător. Astăzi, Universitatea Politehnică din București cunoaște un continuu proces de modernizare, aflându-se într-un permanent dialog cu mari universități din lume.
Misiunea Universității Politehnică din București a fost gândită că o îmbinare de educație, cercetare și inovație, fapt ce reprezintă cheia către o societate și o economie a cunoașterii. Crearea cunoașterii în primul rând prin cercetare științifică, răspândirea ei prin educație și instruire profesională, diseminarea ei prin tehnologia informației și utilizarea inovației tehnologice, sunt elemente care definesc distinctivitatea universității.

Vezi şi: Absolvenţi învăţământ superior. Cele mai căutate facultăţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel