Peste 53 de milioane de euro finanţare pentru fermele mici şi de familie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat Raportul de selecţie care îi vizează pe fermierii mici și de familie. 

În cadrul primei etape lunare au fost depuse un număr total de 178 cereri de finanţare, dintre care au fost selectate 110 proiecte cu un punctaj între 91 şi 83 de puncte. Valoarea publică totală a proiectelor selectate se ridică la suma de peste 53 de milioane de euro.

'În prima etapă de selecţie, avem proiecte care sunt eligibile, dar fără finanţare ceea ce ne arată faptul că necesitatea capitalizării fermelor de familie şi a fermelor mici este mult mai mare decât alocarea pe care am avut-o în această sesiune. De asemenea, numărul proiectelor neconforme sau neeligibile s-a redus considerabil faţă de alte perioade. Depunerea unui număr atât de mare de cereri de finanţare, precum şi punctajele ridicate obţinute la selecţie, ne demonstrează faptul că am reuşit să venim în sprijinul beneficiarilor în această sesiune în care am introdus obţinerea extrasului de carte funciară de către AFIR şi depunerea cererilor de finanţare semnate electronic. Reamintim solicitanţilor care nu au deţinut semnătura electronică la depunere, în cazul în care vor fi selectaţi pentru finanţare, vor avea obligaţia să deţină certificatul digital calificat la momentul contractării.', a menţionat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Vezi și: 

Caporalul care a alergat 260 km pentru susţinerea unei campanii umanitare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel