Peste 500.000 de doze de vaccin antigripal au fost retrase de pe piaţă

vaccin
vaccin

Geza Molnar, consilierul ministrului Sănătății a anunţat că peste 500.000 de doze de vaccin antigripal au fost găsite cu concentraţie scăzută la tulpina B, ele fiind retrase din campania naţională de vaccinare. Fiolele retrase fac parte din cele un milion de doze achiziţionate de MS, anul trecut, de la Institutul Cantacuzino.

Specialiştii Institutului Cantacuzino au constatat că alte şapte serii din vaccinul antigripal au o concentraţie scăzută a tulpinei B. "Persoanele care s-au vaccinat în luna noiembrie şi cele din luna decembrie nu au nicio problemă de sănătate. Dozele de vaccin au fost verificate. Din cele 18 loturi primite, 14 au fost verificate şi mai urmează să le verificăm şi pe cele 4 loturi rămase", a  spus medicul Geza Milnar.

Totodată, Ministerul Sănătăţii va stopa campania de vaccinare din două considerente: nu există nicio epidemie de gripă sezonieră sau vreo epidemie de viroze respiratorii şi pentru că în urmă cu 4-5 ani campania de vaccinare anti-gripală era stopată la sfârşitul lunii decembrie. "Oprirea campaniei nu va afecta populaţia întrucât majoritatea oamenilor sunt imunizaţi, întrucât acest tip de gripă (H3N2) circulă în România şi Europa din 1968", a mai spus Geza Molnar.

Legat de recuperarea pagubei produse de vaccinul care va fi distrus, consilierul ministrului a spus că este interesat de securitatea persoanei vaccinate, mai ales că este vorba despre o sumă de cinci sau şase milioane de lei, din cele 11 milioane de lei cât a costat toată cantitatea de un milion de doze cumpărate. "Din 5 sau 6 milioane de lei nu se face gaură neagră în economia României. Vaccinarea nu e reluată", a adăugat Geza Molnar. Fiolele retrase fac parte din cele un milion de doze achiziţionate de MS, anul trecut, de la Institutul Cantacuzino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel