Peste 20 de tineri depistați conducând sub influența substanțelor ilegale

Un număr de 21 de tineri au fost depistaţi la volan sub influenţa drogurilor, în trafic, în judeţul Giurgiu, de la începutul acestui an şi până în prezent, au declarat, joi, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

"De la începutul anului şi până acum a fost înregistrat în judeţul Giurgiu un număr de 21 de tineri care au fost surprinşi în trafic în timp ce conduceau sub influenţa substanţelor psihoactive, ultimul caz fiind al unui tânăr în vârstă de 25 de ani surprins ieri, 2 mai, de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Bucureşti din municipiul Giurgiu.

Aceşti şoferi atrag atenţia poliţiştilor prin faptul că sunt mai dezordonaţi în trafic şi mai agitaţi. Poliţiştii rutieri au în dotare teste de depistare a consumului de substanţe psihoactive, dar aceste rezultate sunt confirmate de probele biologice recoltate la Spitalul judeţean Giurgiu", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Daniel Patentaşu.

[citeste si]

Potrivit acestuia, şoferii surprinşi pe raza judeţului Giurgiu sub influenţa substanţelor psihoactive sunt în special tineri cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani, cele mai folosite droguri fiind heroina şi canabisul.

Reprezentantul IPJ Giurgiu a menţionat că, în aceste cazuri, poliţiştii au început urmărirea penală a şoferilor care au condus sub influenţa substanţelor psihoactive şi, totodată, structuri din cadrul IPJ, respectiv Serviciul de Combatere a Crimei Organizate şi DIICOT, au acţionat în unele situaţii pentru destructurarea reţelelor de traficanţi de droguri.

Ultimul caz în care au fost arestate preventiv două persoane pentru trafic de droguri de risc a fost înregistrat pe 14 aprilie 2018, când în urma unor percheziţii domiciliare au fost confiscate 160 de grame de canabis şi sume de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel