Urmărește emisiunea live


Peste 170.000 de copaci vor fi plantați în Vrancea într-o campanie de reîmpădurire în desfășurare

Pixabay
Pixabay

Mai multe hectare de pădure din Vrancea vor fi reîmpădurite într-o campanie în care se vor planta aproximativ 170.000 de copaci.

Direcţia Silvică Vrancea va planta, în campania de împăduriri de primăvară, peste 170.000 de puieţi pe 335 de hectare de fond forestier, în urma unor investiţii de 1,1 milioane de lei, a informat, luni, instituţia, citată de Agerpres. 

"Direcţia Silvică Vrancea va planta circa 176.000 de puieţi forestieri în campania de împăduriri de primăvară, în cursul căreia vor fi regenerate 335 ha fond forestier, dintre care 304 ha prin regenerări naturale şi 31 ha prin regenerări artificiale, adică lucrări de împăduriri. În acelaşi timp, vor fi efectuate lucrări de completări pe 12 ha fond forestier şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 32 ha. Lucrările de regenerare a fondului forestier proprietatea publică a statului din acest an vor fi făcute în urma unei investiţii de 1,155 milioane de lei", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Silvice Vrancea.

Potrivit instituţiei, suprafeţele regenerate natural sunt situate în cadrul ocoalelor silvice de la Dumitreşti, cu trei hectare fond forestier; Focşani, cu 267 hectare, Panciu - Valea Caregnei, cu 26 hectare, Soveja, cu opt hectare.

Suprafeţele care vor fi regenerate prin lucrări de împăduriri se află cadrul ocoalelor silvice de la Dumitreşti, cu opt hectare, Focşani, cu 14 hectare, Panciu - Valea Caregnei, cu trei hectare şi Soveja, cu şase hectare.

Datorită condiţiilor meteorologice favorabile, lucrările de regenerare a pădurilor au demarat deja la mai multe ocoale silvice din Vrancea. Direcţia Silvică Vrancea administrează 50.135 de mii de hectare păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pentru circa 17 mii hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel