Peste 100 de poliţişti mobilizaţi pentru 'Târgul de Fete' de pe Muntele Găina

Un număr de 110 de poliţişti vor fi prezenţi, în acest sfârşit de săptămână, pe raza comunei Avram Iancu şi pe Muntele Găina, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică pe perioada "Târgului de Fete", eveniment la care sunt aşteptaţi mii de oameni.

Potrivit unui comunicat transmis joi, Agerpres, ca în fiecare an, cu prilejul sărbătorii tradiţionale "Târgul de Fete", Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba contribuie, alături de celelalte forţe cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei naţionale, la "buna desfăşurare" a manifestărilor.

Astfel, în perioada 20 - 21 iulie, IPJ Alba va asigura un dispozitiv de ordine publică format din 110 de poliţişti, de la structurile de ordine publică, poliţie rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale, criminalistic şi investigarea criminalităţii economice, care vor fi prezenţi pe raza comunei Avram Iancu şi pe Muntele Găina.

Poliţiştii desemnaţi să asigure un climat de ordine publică în zona de desfăşurare a manifestărilor cultural-artistice vor acţiona alături de jandarmi şi de lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

"Se va urmări, în principal, prevenirea si combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională, precum şi menţinerea climatului de ordine publică, verificarea şi asigurarea respectării regulilor generale de comerţ, prevenirea şi combaterea oricăror activităţi ilicite. Poliţiştii rutieri vor acţiona cu efective mărite, pe toate traseele de deplasare către comuna Avram Iancu şi spre Muntele Găina, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor sau a blocajelor rutiere", se menţionează în comunicat.

IPJ Alba le recomandă tuturor participanţilor să aibă "un comportament adecvat, în spiritul respectării normelor de convieţuire socială".

Mii de oameni sunt aşteptaţi şi în acest an să urce pe Muntele Găina, la "Târgul de Fete", cea mai veche, mai mare şi mai cunoscută sărbătoare populară din România, organizată anual în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie (20 iulie). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel