Pesta porcină. Sorin Minea, Romalimenta: Într-un an se închide România!

Sorin Minea, președintele Romalimenta, a declarat, la B1 TV, că România se află în pragul unui dezastru din cauza epidemiei de gripă porcină, care se extinde în fiecare zi.   

Minea, care este totodată și om de afaceri în domeniul cărnii, a apreciat că pesta porcină este cea mai gravă boală a animalelor din lume și că "oamenii trebuie să anunțe, porcii trebuie lichidați, despăgubirile trebuie plătite".

"Într-un an se închide România. Jumătate din țară deja este roșie. Deja din zonele roșii nu se poate scoate carne nici preparate. Ce măsuri s-au luat ? Se dorește pielea președintelui de la ANSVA. Când vom reuși să redeschidem piața?", a spus acesta.

"Nu e nicio conspirație. Eu fac afaceri cu carne"

Minea a criticat pe aceia care spun că această criză nu este reală și că totul este o conspirație care să le creeze foloase celor care importă carne. "Nu e nicio teorie a conspirației, este o situațe foarte gravă reală. De ce sa vreau să iau porci din import? Eu fac afaceri cu carnea, vreau să o cumpăr de aproape și la un preț mai mic.

Dar dacă nu mai găsesc aici carne o să iau și din import, dar cine mi-o cumpără la prețurile acelea? De ce alții nu au pățit ca noi Polonia, Belarus? Pentru că nu au porci liberi ca noi, sunt închiși toți în crescătorii. Acum omul este cel care transmite boala, el ia virusul și îl poartă la alte animale", a mai spus Minea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel