Peskov amenință că americanii capturați în Ucraina ar putea fi pedepsiți cu moartea

Foto: Pixabay, de WikiImages
Foto: Pixabay, de WikiImages

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a spus că americanii capturați în Ucraina ar putea fi pedepsiți cu moartea.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate garanta că cetățenii americani capturați în timpul ostilităților din Ucraina nu vor fi pedepsiți cu moartea, transmite Interfax.

"Nu pot garanta nimic. Depinde de anchetă", a spus Peskov într-un interviu pentru MSNBC.

El a susținut că acești americani nu au legătură cu armata ucraineană și, prin urmare, nu sunt supuși prevederilor Convențiilor de la Geneva.

"Va fi un proces și va fi o decizie judecătorească.", a spus secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

"Soldați ai norocului"

Mai devreme, a fost raportat că, într-un interviu acordat pentru MSNBC, Peskov i-a numit pe americani "soldați ai norocului" care au participat la operațiuni ilegale pe teritoriul Ucrainei.

"Au participat la bombardarea armatei noastre, și-au pus viața în pericol și trebuie trași la răspundere pentru crimele comise.", a spus secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că Statele Unite sunt în contact cu partea ucraineană și cu reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii în legătură cu rapoartele despre doi cetățeni americani capturați de Rusia în Ucraina. Price a observat apoi că Statele Unite nu au discutat încă această situație cu Rusia. Totuși, el a indicat că „dacă simțim că un astfel de contact prin intermediul ambasadei de la Moscova sau altfel ar fi productiv în ceea ce privește obținerea de informații suplimentare” despre acești americani, atunci SUA sunt gata să profite de această oportunitate.

Rusia susține că a ucis aproape 2.000 de "mercenari" străini în Ucraina

Mercenari și specialiști militari din 64 de țări sunt implicați în ostilitățile din Ucraina, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov. Se știe că aproximativ 2.000 de mercenari străini au fost uciși, a adăugat el, scrie TASS.

"În total, de la 17 iunie 2022, avem pe liste mercenari și specialiști în operarea armelor din 64 de țări. De la începutul operațiunii militare speciale au sosit în Ucraina 6.956 de astfel de cadre, dintre care 1.956 au fost deja uciși, iar 1.779 au plecat. Deocamdată 3.221 de mercenari sunt încă în viață - nu au fost încă capturați sau nu au ajuns la granița cu Ucraina", a spus el.

Konașenkov a adăugat că datele detaliate privind "mercenari" străini din Ucraina sunt disponibile din resursele online ale Ministerului rus al Apărării. Accesând site-ul Ministerului rus al Apărării, observăm că pe lista rușilor, Polonia apare ca fiind țara din Europa cu cei mai mulți combatanți în Ucraina. Aceștia au scris în listă că ar fi fost identificați 1831 de polonezi, iar 378 dintre ei ar fi fost uciși.

Despre 102 dintre ei, rușii spun că sunt români

Pe locul doi se află România, despre care Ministerul Apărării din Rusia scrie că ar avea 504 de combatanți care participă la război, iar dintre aceștia 102 ar fi fost uciși de soldații ruși. În tabel urmează Marea Britanie, cu 422 de oameni, rușii afirmând că au ucis 101 dintre aceștia. 

Ţările care au înregistrat cele mai mari pierderi de "mercenari" în Ucraina, potrivit Moscovei, sunt Polonia - 378 de morţi, SUA - 214 morţi, Canada -162 de morţi şi Georgia - 120 de morţi. Precizăm că le începutul invaziei Ucrainei de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, la 24 februarie, armatei ucrainene s-au alăturat mii de voluntari străini, în mare parte europeni. Rusia încearcă să inducă ideea că acești oameni sunt plătiți pentru a lupta împotriva agresiunii lor și îi numește pe acești combatanți drept "mercenari". De altfel, reamintim că separatişti proruşi i-au condamnat la moarte pe trei dintre aceştia - doi britanici şi un marocan. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel