Persoane surprinse de avalanșă în Munții Călimani. Intervenție de risc maxim

Foto Arhivă.
Foto Arhivă.

Trei persoane au fost surprinse de avalanță în munții Călimani.  Intervin echipele de prim-ajutor din județele Harghita, Mureş şi Suceava. 

”Avalanşă în munţii Călimani, au fost surprinse trei persoane, alte două persoane au reuşit să ajungă la cabana Meteo şi să anunţe prin 112. Intervin echipaje din judeţele Harghita, Mureş şi Suceava (ISU, Salvamont, jandarmi montani). De la ISU Harghita s-a deplasat în zonă un echipaj cu şenilată de la Detaşamentul Miercurea Ciuc”, a precizat Alina Ciobotariu. 

Evenimentul a fost anunţat şi de Salvamont România, pe pagina de Facebook. Potrivit sursei citate, cei surprinşi de avalanşă se aflau într-o drumeţie cu snowmobilele.

"Cu puţin timp în urmă a fost anunţat un tragic eveniment produs în masivul Călimani, unde o avalanşă a surprins mai multe persoane care făceau o drumeţie cu snowmobilele. Din primele informaţii, o persoana este accidentată şi o alta dispărută. Salvamontiştii din Suceava, Mureş şi Harghita analizează informaţiile primite, vor identifica din ce judeţ se poate face cel mai sigur acces către zona evenimentului şi vor face o analiză a factorilor de risc din zonă", se precizează în postarea Salvamont România.

O persoană a decedat

Într-un update pe pagina de Facebook, Salvamont România a anunțat că a ajuns la fața locului, unde a găsit două persoane rănite, dar și o persoană decedată: ”Urmeaza evaluarea situatiei in care se afla cei de acolo, acordarea masurilor de prim ajutor celor doua persoane care au afectiuni medicale, pregatirea aceastora de drum, recuperarea celui decedat, evaluarea riscurilor din zona si stabilirea cele mai sigure cai de retragere pentru a se evita o noua expunere la avalanse.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel