EXCLUSIV  Pericol energetic. Hartmann: România este departe de așa ceva. Nu suntem singuri!

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a spus cât de expusă este România unui scenariu critic sau catastrofal din punct de vedere energetic.

S-a tot vorbit în ultima perioadă despre scenariul unui blackout în România, mai ales după bombardamentele ruse care au afectat infrastructura energetică din Ucraina și Republica Moldova. Jurnalistul Val Vâlcu a discutat cu H. D. Hartmann, analist de politică externă, despre situația României în fața unui asemenea scenariu.

„Avem un deficit de 2.000 de megawați! Nu știm cum va fi iarna și acest război energetic nu pune pauză conflictului cu încălzirea globală? Noi am scos din utilizare două centrale fără să punem nimic în loc“, a punctat Val Vâlcu.

„Până la a nu mai polua, trebuie asigurate spitale, școli, grădinițe (...). trebuie energie pentru industrie. Oricâtă economie am face, dacă există un pericol...“, a spus H. D. Hartmann.

„Din câte știu, există un plan de contingență care implică România în cazul unui eveniment critic sau catastrofal, adică o scădere sub 60% a necesarului de curent electric românesc, pentru că asta înseamnă critic. Catastrofal înseamnă când este doar 45% asigurat din necesarul de curent electric. România este departe de asemenea cifre. 

Aceste mesaje trebuie să fie luate în următoarea cheie. Că e încălzire globală sau nu, nu va exista o situație în care România să fie singură în fața unui eveniment critic sau catastrofal din punct de vedere energetic. Asta este o asigurare pe care ne-a dat-o nu numai Uniunea Europeană, ci și Statele Unite ale Americii, iar dacă la ora actuală există undeva pe fața pământului cel mai ieftin kilowatt, acesta se află în SUA.

Deci, din punctul meu de vedere nu vom avea o problemă fundamentală de asigurare a necesarului“, a spus, la DC News, la emisiunea Geostrategica, H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI     -    Investiții Transelectrica: 52 milioane de lei pentru creşterea siguranţei în alimentarea consumatorilor din sudul Capitalei

Interesele de securitate ale SUA în Europa și „gruparea vulturilor“ din NATO. Hartmann: România este indestructibil legată de acest lucru

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre cele trei grupări europene din interiorul NATO în ceea ce privește abordarea față de Federația Rusă. Acesta este de părere că România și Polonia reprezintă cei mai importanți aliați ai Statelor Unite ale Americii în Europa.

„În acest moment vedem lumea NATO împărțită cam în trei grupări. Prima este gruparea vulturilor, cu țările baltice, Polonia, Cehia și Slovacia. Această grupare vrea un război rapid, total și de înfrângere a Federației Ruse. Este în AND-ul lor de țări care au fost lovite, rupte, insultate și violate în istorie să aibă o dorință extrem de puternică de înfrângere a Rusiei. Ar fi o replică fundamental istorică și o reparare a marilor daune și traume pentru acele națiuni.

Al doilea este grupul central-european, care este mult mai domol, mult mai liniștit. Este format din țările central europene, de binomul franco-german, Luxemburg, Belgia, Olanda, fiecare urmărindu-și interesele geostrategice naționale (...)“, a spus, la DC News, la emisiunea Geostrategica, H. D. Hartmann, analist de politică externă (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Scenariul unui blackout în România. Ion Lungu (AFEER): Nu va fi din cauza dezechilibrului dintre resurse și consum / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel