La Constanța nu se mai găsesc generatoare electrice. Oamenii au dat iama în magazine de teama unui blackout

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

De teama unui blackout, oamenii au cumpărat foarte multe generatoare electrice.

Constănțenii au dat iama în magazine pentru a-și cumpăra generatoare, lăsând în urma lor rafturile goale. Au epuizat rapid stocurile, iar angajații magazinelor spun că au, în continuare, cereri.

„Nu mai avem niciun model pe stoc momentan, nu știm exact cauza exactă, în ultima săptămână este o întreagă nebunie pe partea de generatoare. Din păcate nu deținem o dată exactă, așteptăm să fim anunțați când se va reface stocul.”, a declarat, pentru Replica, reprezentantul centrului comercial Leroy Merlin din Constanța.

Și centrele comerciale precum Dedeman sau Hornbach au rămas cu stocurile goale.

„Nu mai avem pe stoc generatoare de la mijlocul săptămânii trecute, în doar câteva zile s-au terminat toate. Se pare că oamenii se pregătesc pentru orice eventualitate, nu se știe… ”,  spun angajații centrului comercial Dedeman.

„Nu mai avem nimic, nimic pe stocuri, vin foarte greu, totul depinde de furnizor. Peste tot în țară în magazinele Hornbach stocurile sunt lichidate ”,  au precizat, la rândul lor, cei de la Hornbach.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Scenariul unui blackout în România. Ion Lungu (AFEER): Nu va fi din cauza dezechilibrului dintre resurse și consum

Ce spune Silviu Coșa, prefectul județului Constanța

Contactat de reporterii Replica, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, a spus că nu există deocamdată dereglări în alimentarea cu energie electrică:

„În primul rând, trebuie subliniat faptul că nu există semnale că pot apărea disfuncționalități în alimentarea cu energie electrică. De exemplu, pentru evaluarea dotărilor din unitățile spitalicești, ISU Dobrogea face verificări, așa cum este normal, având în vedere că suntem în fața sezonului rece. Pur și simplu este vorba de o atitudine proactivă, în care punem accent pe prevenție, așa cum facem și în liniile tematice legate de incendii, spre exemplu, o activitate pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență o face în mod recurent.”, a spus Silviu Coșa.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Posibilitatea unui blackout în România. Gabriel Andronache (Transelectrica): Suntem într-o piață interconectată care ne ajută foarte mult să avem securitate

Obiectul pe care trebuie să-l ai obligatoriu în casă în caz de blackout. Raed Arafat spune și care este produsul de care să vă feriți

Raed Arafat a fost întrebat cum pot rezista cetăţenii într-o pană de curent majoră, de trei zile.

„Din păcate, pentru primele trei zile, soluţii magice nu sunt. Soluţiile sunt să ai cu ce să te încălzeşti, chiar cu ce să te înveleşti până se rezolvă problema, până vin autorităţile cu soluţii, cu recomandări suplimentare. Să ai lanterne, acum sunt lanterne pe led pe care poţi să le ţii pornite o durată foarte lungă, cu o baterie, să ai aşa ceva în casă. Lumânările sunt periculoase pentru că pot produce incendii, însă sisteme de iluminat pe led care merg pe baterie şi care să ţină ore sau chiar zile există şi poate că e bine să ai aşa ceva în casa de rezervă (...)”, a spus Raed Arafat la Antena 3 CNN 9citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Pene de curent în România la iarnă? Octavian Marius Popa, fost şef al Gărzii de Mediu: Din acel an va fi cel mai rău. Asta e principala miză pentru România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel