Pericol de inundaţii în Galaţi. Dunărea creşte în ritm alarmant

Florin Răvdan / 12 iun 2019 / 16:59 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Este alertă de inundaţii la Galaţi! După ploile torenţiale din ultimele zile, fluviul a crescut brusc şi a trecut de cota de atenţie. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a cerut lucrătorilor de pe faleză să se pregătească pentru ce e mai rău. Mai ales că toate deversările de pe dealuri se vor acumula, în continuare, în Dunăre. Timp de încă trei zile, fluviul este sub cod portocaliu de inundaţii.

Pompierii atrag atenţia că "trebuie să avem pregătiţi saci de nisip. În următoarele două zile, aşteptăm un vârf de viitură. De asemenea, trebuie să existe folie pentru intrări, pentru uşi", scrie observator.tv. 

Pe marginea Dunării, gălăţenii privesc îngroziţi cum apa creşte îngrijorător de la o zi la alta. Staţia de aşteptare la trecerea fluviului spre Tulcea este deja sub ape. 

"Azi-dimineaţă s-a atins cota de 572 de centimetri, cu plus 12 centimetri peste cota de atenţie. Aşteptăm un vârf de viitură în următoarele două zile. Suntem pregătiţi, monitorizăm creşterile fluviului Dunărea", a explicat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. 
 
La Galaţi, Dunărea a atins pragul istoric de 687 de centimetri acum 9 ani. Atunci s-a luat în calcul evacuarea a zeci de oameni dintr-un cartier al oraşului. Din fericire, nu a fost cazul. Într-un final, fluviul a fost ţinut sub control cu ajutorul digurilor supraînălţate cu saci umpluţi cu nisip. 

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24