Percheziții la UMF IAŞI. Au fost ridicate acte de la contabilitate

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2015, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit ziaruldeiasi.ro procurrorii au  efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice din municipiul Iași.

Procurorii cauta actele prin care Senatul UMF a luat act de decizia ANI de incompatibilitate a rectorului prof. Vasile Astarastoaie, precum si reactia institutionala a acestui for de conducere.
"Este vorba de un dosar de abuz în serviciu privind nepunerea în practică a unei hotărâri judecătoreşti dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în iulie 2014 prin care rectorul Vasile Astărăstoae a fost găsit în conflict de interese. Dosarul vizează refuzul Senatului de a pune în aplicare decizia judecătorească", au precizat procurorii DNA.

De la contabilitate au fost ridicate mai multe documente.

Citește și: Carmen Dorobăţ, șefa Spitalului "Sfânta Parascheva" şi soţul ei, profesor universitar, arestaţi preventiv

Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași se află în ultima vreme în centrul mai multor scandaluri. Mai multi profesori ai Universitatii au fost implicati in ultimul timp in scandaluri de coruptie sau abuz in serviciu. Profesorul Dumitru Paduraru a fost arestat pentru tentativa de viol asupra unei studente. Profesorul Gheorghe Dorobat, impreuna cu sotia Carmen Dorobat care este si director al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, au fost arestati preventiv pentru luare de mita de la studentii care doreau sa treaca astfel examenele. Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina, este cercetata pentru luare de mita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel