Urmărește emisiunea live


Percheziții de amploare. Bandă de infractori, destructurată

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timişoara, au efectuat, joi, 14 percheziţii în cinci judeţe, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în fraude informatice.   

Potrivit Poliţiei Timiş, poliţiştii au pus în aplicare opt mandate de aducere, persoanele respective fiind conduse la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri.

"Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 14 persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori şi accesul ilegal la un sistem informatic", conform unui comunicat al Poliţiei Timiş.

Grup infracțional din martie 2013

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna martie 2013, cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracţional. Din cercetări a rezultat că membrii grupării ar fi montat, la ATM-uri de pe raza municipiilor Arad, Timişoara şi Cluj-Napoca, dispozitive contrafăcute pentru copierea, în mod fraudulos, de date de carduri bancare. Ulterior, ar fi inscripţionat aceste date pe carduri neinscripţionate, folosindu-le pentru retrageri frauduloase de numerar din bancomate din alte ţări. Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat băncilor un prejudiciu de aproximativ 65.000 de euro.

Lucruri confiscate

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, şapte laptopuri, opt telefoane mobile, o tabletă, cinci HDD-uri externe, patru carduri de memorie, 12 stick-uri USB, un card bancar, înscrisuri, precum şi 267 de grame de fragmentate de substanţă vegetală de culoare olive.

Cele 14 percheziţii domiciliare au avut loc pe raza judeţelor Timiş (2), Bihor (8), Constanţa (2), Satu Mare (1) şi Dolj (1) şi au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor de la Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi al jandarmilor din Timiş şi Constanţa.

Vezi și: IGPR, licitație deschisă. Derulare percheziții informatice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel