EXCLUSIV  Percheziții atacatori ginere Ceaușescu. Mihai Untaru, după comunicatul Poliției: O asemenea acțiune are o finalitate sigură

Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a analizat în exclusivitate pentru DCNews acțiunea poliției care a pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, şi trei mandate de aducere, în dosarul în care Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu a fost bătut de mai mulți indivizi.

”Așa cum arată firul evenimentelor la momentul respectiv pare a fi o acțiune premeditată. De regulă asemenea tipuri de acțiuni sunt premeditate. Nu te poți duce pur și simplu că ți se pune pata peste un individ că îl vezi într-o parcare. 

Normal că a existat un plan de acțiune al indivizilor. Probabil că vizavi de modalitatea aceasta de acțiune derulările cercetărilor ulterioare au avut o anumită direcție și un anumit aspect, plecând tocmai de la datele premeditării”, a explicat Mihai Untaru pentru DC News.

Mai mult, acesta este convins că cei audiați vor fi și reținuți întrucât achetatorii au adunat dovezi concrete, urmând ca în timpul audierilor lucrurile să fie puse cap la cap.

”Dacă au primit mandat de aduce cu siguranță vor fi reținute. Nu poți ridica o persoană fără ai ai bănuieli bine conturate. Pentru a ajunge la ei au existat dovezi palpabile, nu o simplă bănuială. Când vorbești de o acțiune concertată și violentă, acțiuni violente îndreptate împotriva integrității persoanei care constitue un pericol social, nu se poate discuta decât cu o finalitate de reținere și probabil arestare.

Sigur există dovezi concrete. A trecut mai bine de o lună de la incident. S-au stabilit detalii foarte importante, au vizualizat imagini, au luat urme, declarații. Acum lucrurile se pun cap la cap iar în timpul audierilor se vor concretiza”, a precizat Mihai Untaru.

"Persoanele faţă de care au fost emise mandatele de aducere urmează să fie conduse pentru audieri la sediul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din Poliţia Capitalei", se precizează într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 şi a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu, a ajuns la spital, după ce, în seara zilei de 18 mai, a fost bătut de către o persoană necunoscută pe o stradă din sectorul 6 al Capitalei. Poliţiştii au declanşat atunci o anchetă pentru loviri sau alte violenţe, Oprean fiind audiat la spital.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel