PDL l-a abandonat pe Lăzescu. Raportul TVR respins în Parlament

Parlamentul a respins raportul de activitate al TVR. Situaţia se complică pentru Alexandru Lăzescu, care va fi demis din funcţia de preşedinte al Televiziunii Naţionale. Un semnal important a fost lipsa membrilor PDL din Comisiile de Cultură. Lăzescu a fost acuzat în dese rânduri că este apropiat de PDL, cele mai noi acuze au fost aduse de CNA care a amendat TVR pentru partizanat în campania electorală. 

În condițiile în care parlamentarii PDL nu au participat la votul din Comisii, Raportul de activitate al TVR pe anul 2011 a fost respins cu 16 voturi "pentru" şi 2 abţineri, scrie incomemagazine.

Respingerea Raportului reprezintă primul pas pentru demiterea preşedintelui director general al Televiziunii publice, Alexandru Lazescu.

Cei din USL au avansat deja propunerea lui Radu Călin Cristea ca înlocuitor pentru Lăzescu. Acesta este editorialist al Adevărul şi în acest moment a devenit principalul favorit pentru a fi desemnat noul preşdinte al TVR.

Comisia de buget-finanţe din Senat a respins conturile de execuţie bugetară ale Societăţii Române de Televiziune şi ale Societăţii Române de Radio, pe anii 2010 şi 2011 , senatorii atrăgând atenţia asupra pierderilor acestor două societăţi şi a cheltuielilor privind colaboratorii.

"Dincolo de ce decizie se va lua astăzi, o rezolvare a situaţiei nu se va face fără a umbla la cauzele fundamentale (...) Oricine ar fi la conducerea televiziunii, cu acest cadru legal şi constrângerile pe care le are de suportat, nu are cum să rezolve situaţia. Îmi dau seama că prezenţa mea în fruntea televiziunii ţine de câteva ore", a spus Lăzescu. "Avem pacientul în comă", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel