PDL Dolj își dă în judecată propriul deputat, pe Gelu Vișan

Gelu-Visan
Gelu-Visan

Scandal mare în PDL. Filiala Dolj a partidului a formulat cerere de chemare în judecată pe rolul instanţelor civile a deputatului Gelu Vişan pe care îl acuză de afirmaţii mincinoase și căruia îi cere 500.000 de euro daune.

Deputatul PDL Gelu Vişan a spus luni seara că "am atacat exact sistemul clientelar din judeţul Dolj, afacerile de peste 30 de milioane de euro pe care le-a făcut organizaţia PDL din Dolj în legătură cu banii publici, motiv pentru care am fost sancţionat". "PDL-ul din Dolj este un fel de SRL. Tot ce se întâmplă în PDL Dolj înseamnă afaceri cu statul, toate primăriile PDL au afaceri cu firmele PDL-ului. Organizaţia la nivelul judeţului Dolj este un club de afaceri. M-am dus la preşedintele partidului, domnul Vasile Blaga, are 52 de pagini de documente în legătură cu ceea ce afirm", a spus Vişan la România TV.

Partidul Democrat Liberal filiala Dolj a solicitat autosesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la presupusele fapte asimilate infracţiunilor de corupţie denunţate de Gelu Vişan în emisiunea "Ultima Oră" la România TV pentru stabilirea vinovăţiei şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate, scrie rtv.net.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Dolj a făcut o cerere către Judecătoria Craiova, pentru chemarea în judecată a lui Gelu Vişan pentru "repararea prejudicului cauzat de fapta cu caracter civil delictual săvârşită". PDL, filiala Dolj, îl acuză pe Gelu Vişan că, prin acuzaţiile lui, au fost afectate imaginea şi activitatea tuturor membrilor PDL Dolj "într-o manieră negativă", acuzaţii care nu sunt susţinute prin probe certe şi concludente, fiind numai "afirmaţii prin care Gelu Vişan a încercat să obţină un avantaj de imagine prin afirmaţii false vizând fapte inexistente".

Astfel, PDL Dolj solicită instanţei judecătoreşti "să constate caracterul nereal al afirmaţiilor lui Gelu Vişan, precum şi caracterul delictual civil al acestor fapate care au generat un prejudiciu patrimonial organzaţiei politice în calitatea sa de apărătoare a integrităţii morale şi a prestigiului membrilor săi ce trebuie să facă obiectul obligaţiei de reparaţie instituită prin hotărâre judecătorească în sarcina pârâtului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel