Patru bombe găsite pe un șantier din Dolj

Efectuarea unor lucrări de amenajare la un bazin pentru drenajul rigolelor a alertat ISU Dolj.

În apropiere de Craiova, în comuna Cârcea, patru bombe de aruncător, de calibru de 120 mm, au fost găsite pe un șantier, informează Antena 3. Cel mai probabil, cele patru bombe au fost amplasate în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Departamentul 1 de Pompieri Craiova, din cadrul ISU Dolj, a intervenit cu o autospecială pirotehnică, utilizată pentru identificarea, ridicarea şi transportul muniţiei neexplodată.

Echipa pirotehnică a ridicat muniția, care urmează să fie depozitată într-un loc special amenajat pentru a fi distrusă în perioada următoare.

Recomandările autorităților

În cazul în care luați cunoștință de existența munițiilor, ISU vă recomandă să anunţați de îndată centrul operaţional din cadrul serviciului de urgenţă profesionist sau după caz, dispeceratul integrat de urgență (112).

Este complet interzisă ridicarea, transportul sau introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, precum și comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase. De asemenea, este interzis lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, introducerea acestora în foc, respectiv topirea elementelor metalice de muniţii și tăierea muniţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel