Pastramă de oaie. Cum se prepară. Cea mai bună metodă

Dacă vrei să te bucuri de un gust nemaipomenit, trebuie să știi există o metodă specială de a pregăti pastrama, înainte de a o găti. Iată ce trebuie să faci.

Pastramă de oaie cu mămăliguță și mujdei. Cum se prepară. Carnea proaspăt dezosată se porţionează, se fasonează, se curăţă de pieliţe şi se condimentează uniform cu un amestec obţinut din sare, piper, boia iute, boia dulce şi cimbru. Apoi, se prepară un mujdei din 5-6 căpăţâni de usturoi, diluat cu vin alb, cu care se stropeşte carnea.

Pastramă de oaie cu mămăliguță și mujdei. Cum se prepară. Pastrama se împachetează strâns, se aşază în vase curate şi încăpătoare şi se pune la frigider, unde se ţine câteva zile. Sub nicio formă nu se pune la congelator, pentru că strică tot procesul de maturare, scrie acasalaromani.ro.

Pastramă de oaie cu mămăliguță și mujdei. Cum se prepară. După cele 3-5 zile de maturare, carnea se scoate şi se dă la zvântat, fie afară dacă vremea este rece, fie într-o cameră răcoroasă, unde se ţine 1-2 zile, după care se afumă la rece, cu esenţe tari. Atenție! Fumul nu trebuie să bată direct pe carne. Pastrama crudă sau afumată se păstrează la frigider şi se poate consuma ca atare sau la grătar.

Vezi și: Pârjoale bucovinene cu piure. Rețeta tradițională pe care trebuie s-o notezi

Crofne bănăţene. Cele mai bune gogoși. Gustul copilăriei adevărate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel