Paște 2019. Tradiții și obiceiuri: Ce înseamnă dacă oul roșu are două gălbenușuri

Paște 2019. Tradiții și obiceiuri. Anul acesta, Paștele ortodox pică pe 28 aprilie. În România, tradițiile și obiceiurile de Sfintele Sărbători Pascale încă se mai păstrează în anumite zone ale țării. Știi ce înseamnă dacă oul roșu are două gălbenușuri?

Paște 2019. Tradiții și obiceiuri. În ajunul Paștilor gospodinele vopsesc ouăle roși, culoare care simbolizează sângele Mântuitorului Iisus Hristos, coc cozonacul, iar în noaptea Învierii le duc la biserică pentru a fi sfințite. În dimineața următoare, fiecare se spală pe obraji cu un ou roşu şi altul alb, gest care simbolizează puterea şi puritatea.

Paște 2019. Tradiții și obiceiuri. Din bătrâni se spune că din primul ou ciocnit în ziua de Paşte trebuie să mănânce toţi membrii familiei, pentru a fi întotdeauna împreună.

Vezi și: Paște 2019. Miercurea Mare: Ce nu au voie să facă femeile. Este mare păcat!

Paște 2019. Tradiții și obiceiuri. În mai multe sate din Moldova, oamenii își spală faţa cu apa dintr-un vas în care au fost puse flori, bani şi un ou roşu. Se zice că astfel vom fi rumeni precum oul roşu, bogaţi şi sănătoşi. Cel care se spală ultimul ia banii. Tot în Moldova se spune că cel al cărui ou nu se sparge de Paşte îşi va găsi sfârşitul înaintea celuilalt. Pe de altă parte, dacă spargi oul, vei fi voinic tot anul.

Paște 2019. Tradiții și obiceiuri. În Dobrogea, dar și în Muntenia, după ce oul roșu a fost mâncat, coaja se aruncă la rădăcina unui copac cu flori. Se spune că acela este momentul când vine cu adevărat vremea bună. Dacă ai ciocnit un ou cu două gălbenuşuri în prima zi de Paşte, pregăteşte-te de nuntă. O vorbă veche din bătrâni spune că ai să te însori foarte curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel